U TINJANU ODRŽAN 13. INTERNACIONALNI SAJAM PRŠUTA

Proizvođači “Crnogoroskog pršuta” sa Cetinja, okupljenih u istoimeni klaster, učestvovali su na 13. Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu, Istri, koji se održao u periodu 18. – 20. oktobra 2019.

Predstavnici klastera „Crnogorski pršut“ drugi put su učestvovali na manifestaciji u Istri, ovog puta kao partneri sajma, ali i po prvi put od kada je njihov proizvod „Crnogorski pršut“, u decembru prošle godine, postao zaštićeni crnogorski proizvod.

Učešće crnogorskih predstavnika na sajmu prošlo je veoma zapaženo, što je izuzetna promocija Crne Gore kao gastro destinacije i proizvođača kvalitetnih tradicionalnih proizvoda.

U okviru Sajma u Istri, upriličena je i svečana dodjela potvrda za uspješno završeni kurs i ispit za senzornog analitičara pršuta, a ovaj sertifikat su dobila i trojica Cetinjana: Ilija Ševaljević, Petar Muhadinović i Boris Vujović.

Imajući u vidu prethodnu saradnju i rezultate koje postižu, podrsku crnogorskom klasteru u promociji svojih proizvoda pružila je i Prijestonice Cetinje. Naime, kao predstavnik lokalne uprave, sajmu je prisustvovao i glavni administrator Prijestonice Cetinje Boris Prlja.

U subotu i nedjelju sajam je za posjetioce bio je otvoren od 11 sati pa do kasno u noć, a među pratećim programima moglo se birati između degustacija vina i pršuta, sportskih događaja, izložbi i večernjih koncerata.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018