manifestacije_8Tradicionalna ljetnja manifestacija koja je nosila naziv „Cetinjsko kulturno ljeto“, tokom 2012. godine je preimenovana, uz nešto drugačiji organizacioni koncept. Riječ je o najmasovnijoj kulturnoj manifestaciji na teritoriji Prijestonice Cetinje, s obzirom da njene segmente – koji traju tokom juna, jula, avgusta i septembra – posjećuje do 30.000 posjetilaca.

Opširnije

manifestacije_4Manifestacija koju organizuju Prijestonica Cetinje i Turistička organizacija Prijestonice Cetinje uspostavljena je 2010. godine. Od tada, Cetinje Jazz fest svake godine plijeni pažnju crnogorskih ljubitelja džeza.

Opširnije

manifestacije_2Samo tokom ljetnjih mjeseci, Cetinje je domaćin brojnih koncerata klasične muzike. Zasluga za takvu konstataciju, prije svega, pripada festivalu „Espressivo“, čiji su organizatori Muzička akademija i Univerzitet Crne Gore, u partnerstvu sa Ministarstvom kulture Crne Gore, privatnim kompanijama, te Prijestonicom Cetinje.

Opširnije

manifestacije_1Najpoznatiji bubnjar sa područja bivše Jugoslavije Dragoljub Đuričić 2011. godine uspostavio je jednodnevni događaj „Cucka jeka“. Riječ je o krajnje zanimljivoj manifestaciji, koja se održava u Đuričićevom rodnom selu – Kobiljem dolu.

Opširnije

manifestacije_11Festival „Royal Music“ najmlađa je muzička manifestacija na Cetinju. Pokrenut 2012. godine od strane Prijestonice Cetinje i agencije „Comfortably Numb“, trodnevni događaj u potpunosti je posvećen ljubiteljima rocka i drugih alternativnih muzičkih pravaca.

Opširnije