četvrtak, 13 jul 2017 18:10

Ulična trka povodom Dana državnosti

Uličnom atletskom trkom na Cetinju je danas počela manifestacija „Sportsko ljeto u Prijestonici“.

Na stazi dugoj 12 kilometara, u muškoj konkurenciji najbrži je bio Dragoljub Koprivica iz barskog “Mornara”, drugi je kroz cilj prošao Dušan Milošević iz “Lovćena”, a treći Marko Kavaja, takođe član AK “Lovćen”.

U ženskoj konkurenciji, najbolje vrijeme imala je Slađana Perunović iz Atletskog kluba “Nikšić”, druga je bila Rada Đurović iz beogradskog “Partizana”, a treća Lidija Todorović iz AK “Nikšić”.

Takmičari su poručili kako im je današnji događaj prevashodno poslužio da bi dostigli željenu formu uoči takmičenja koja su pred njima.

Ova trka za mene je predstavljala lagano zagrijavanje uoči nastupa na Balkanskom prvenstvu, koji me očekuje predstojećeg vikenda. No, svakako, posebno mi je zadovoljstvo što sam bila u prilici da podržim ovaj događaj – kazala je Slađana Perunović.

Dragoljub Koprivica, koji je trijumfovao u muškoj konkurenciji, takođe je izrazio zadovoljstvo zbog poziva da učestvuje na prvoj ljetnjoj trci na Cetinju.

Iza mene je dosta trka u reprezentaciji, kako u maratonu, tako i u polumaratonu, a za danas sam postavio cilj da istrčim u što boljem ritmu sa ovim mlađim takmičarima – kazao je on.

Cetinjski trkač Dušan Milošević osvrnuo se na ideju o organizaciji trke.

Istakao bih da je lijepo što se neko sjetio da organizuje trku povodom Dana državnosti i što je ovom uličnom trkom obuhvaćen čitav grad – kazao je on.

Organizatori iz NVO „Akademija plus“ saopštili su kako je prvo izdanje trke prilika da sa Cetinja pokrenu još jednu lijepu sportsku priču. Oni su zadovoljni i što je na trci učestvovalo niz crnogorskih atletskih asova.

Ovo je primjer da treba da živimo sa sportom, koji nas podsjeća da sportu uvijek treba da se vraćamo – kazao je Branislav Petrović iz “Akademije plus”.

Na otvaranju trke govorila je i gradska sekretarka za kulturu, sport i mlade Ana Kavaja.

Inače, učesnici današnjeg događaja trčali su dionicom Dvorski trg – Donje polje – Gruda – Ljetnja pozornica – Bulevar – Bajice – Bulevar – Dvorski trg.

A.T. / RTV Cetinje