101 godina od stradanja porodice Zvicer u Rokočima
25.04.2024

Izjava gradonačelnika Prijestonice Cetinje Nikole Đuraškovića povodom 101 godine od stradanja porodice Zvicer u Rokočima:

“Danas se navršava 101 godina od krvavog zločina počinjenog nad porodicom crnogorskog komite i zelenaša, borca za pravo, čast i slobodu Crne Gore Petra Zvicera, koji je ostavio dubok trag u crnogorskoj istoriji.

Ovaj tragičan datum naše prošlosti ne predstavlja samo simbol stradanja nevinih žrtava Bijeloga Terora, već i podsjetnik na bezumni nacionalizam, osvetu i zvjerske zločine nad crnogorskim komitama i patriotama koji su se hrabro borili za slobodu i identitet Crne Gore.

Snažeći vjekovnu tradiciju crnogorskog slobodarstva i tekovina antifašižma koje su naše trajno opredjeljenje, podizanjem memorijalnog spomen-obilježja u Rokočima prije godinu dana odata je počast rodoljubima i mučenicima iz porodice Zvicer, kao simbol za pamćenje i nauk budućim generacijama da se njihova tragična sudbina nikada ne smije zaboraviti.

Njihova će imena zauvijek ostati upamćena kao simbol neprolaznih vrijednosti, dok će njihovo dostojanstvo i ljubav prema Crnoj Gori ostati vječni izvor inspiracije za nas i generacije koje dolaze.

Neka je vječna slava porodici Zvicer!”

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018