četvrtak, 08 jun 2017 14:50

Ratni vojni invalidi iz Slovenije i Srbije posjetili Prijestonicu

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović primio je danas na Cetinju delegacije Ratnih vojnih invalida iz Slovenije i Srbije, koje borave u posjeti Savezu udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore.

Gradonačelnik Bogdanović je upoznao goste sa slavnom antifašističkom prošlošću cetinjskog kraja. On je takođe predstavio ključne projekte Prijestonice, posebno one koje se odnose na otvaranje novih radnih mjesta i privlačenje stranih investicija.

- Poseban akcenat stavljen na aktivnosti iz oblasti međunarodne saradnje, zahvaljujući kojoj je Prijestonica Cetinje, u prethodne četiri godine, ostvarila donacije od preko 19 miliona eura – naglasio je gradonačelnik Bogdanović.

Delegaciju Udruženja vojnih invalida Slovenije činili su predsjednik Janez Podražaj i član Vladimir Pegan, dok su u delegaciji Ratnih vojnih invalida Srbije bili predsjednik, general u penziji Miroslav Lazić i član Vladimir Lakčević. Sa gostima iz Slovenije i Srbije, prijemu kod gradonačelnika Bogdanovića prisustvovali su i Dragan Mitov Đurović, generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore i Stevan Radunović, predsjednik SUBNOR-a i antifašista Prijestonice Cetinje.