Aktuelnosti iz prijestonice

Današnje sabiranje ne treba posmatrati tek kao jedan u nizu sličnih skupova, već i nagovještaj da u devet ćeklićkih sela nailazimo na veliku volju za radom, za ujedinjenjem i za stvaranje uslova u cilju povratka – kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, otvarajući prvo izdanje manifestacije ''Ćeklićki susreti'' koja je danas održana u toj mjesnoj zajednici.

petak, 18 avgust 2017 13:20

Zajedno pobijedili vatrenu stihiju

Zahvaljujem se građanima na razumijevanju i podršci koju su nam dali tokom skoro dva mjeseca borbe sa požarima koji su zahvatili veliki dio crnogorske prijestonice. Zajedno sa našim vatrogascima danonoćno smo se borili da sačuvamo živote ljudi, imovinu, prirodna i kulturna dobra koja su bila ugrožena. I u tome smo uspjeli. Lično sam se uvjerio da su hrabrost i požrtvovanje pripadnika Službe zaštite kao i drugih službi Prijestonice pobijedile u borbi sa vatrenom stihijom – kazao je gradonačelnik Aleksandar Bogdanović nakon današnje posjete Službi zaštite Prijestonice Cetinje.

četvrtak, 17 avgust 2017 20:10

Požari na teritoriji Cetinja stabilizovani

Svi požari na teritoriji Cetinja su pod kontrolom i lokalizovani su zahvaljujući vanrednim naporima pripadnika Službe zaštite Prijestonice, kojima su u gašenju pomagale ekipe iz drugih gradova, pripadnici Vojske, MUP-a, kao i veliki broj građana. Tome je i pomogla kiša koja je danas oko 16 časova i 30 minuta padala na području crnogorske prijestonice. Ekipe Službe zaštite Prijestonice i večeras će dežurati u slučaju da bude potrebe za intervencijom.

četvrtak, 17 avgust 2017 16:31

Situacija na Lovćenu povoljnija

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, obišao je danas ugrožena područja na teritoriji prijestonice, zajedno sa direktorom Direktorata za vanredne situacije MUP-a Mirsadom Mulićem, direktorom NP Crne Gore Elvirom Klicom i komadirom Službe zaštite Aleksandrom Zuberom.

Povodom smrti Mladena Lompara, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović danas je uputio telegram saučešća.

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Bogdanović večeras je sazvao hitnu sjednicu Opštinskog štaba za krizne situacije na Ivanovim koritima na kojem su definisane hitne mjere i aktivnosti u cilju lokalizovanja požara u Nacionalnom parku Lovćen. Opštinski štab je ocijenio da je situacija na području Lovćena izuzetno složena, dok postoji mogućnost da se tokom sjutrašnjeg dana, u zavisnosti od vremenskih uslova, ponovo pogorša. Danas je bio ugrožen Bostur a zahvaćena je i šuma prema Ivanovim koritima. Vatrena stihija prijeti da ugrozi Njegošev Mauzolej, turističke objekte - Odmaralište Lovćen-Bečići, Avanturistički park, bungalove NP Lovćen, te kuće mještana.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić i gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, povovo su danas obišli požare koji su danima aktivni na teritoriji prijestonice. Zajedno sa Ministrom i Gradonačelnikom, požarišta su obišli i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić i komadir cetinjske vatrogasne jedinice Predrag Moštrokol.

ponedjeljak, 14 avgust 2017 19:30

Svi raspoloživi resursi u gašenju požara

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i direktor Direktorata za vanredne situacije Mirsad Mulić, zajedno sa načelnikom Službe zaštite Aleksandrom Zuberom i komadirom cetinjske vatrogasne jedinice Predragom Moštrokolom, obišli su danas požare koji danima bukte na teritoriji prijestonice.

Strana 1 od 160