Aktuelnosti iz prijestonice

Opštinski štab za krizne situacije koji čine predstavnici Prijestonice, Odjeljenja bezbjednosti, Službe zaštite i spašavanja, Komunalnog preduzeća i Vodovoda kao i Crvenog krsta održali su danas sastanak tokom kojeg je prezentovana situacija koja je u gradu nastala uljed obilnih padavina i jakog vjetra.

Polaganjem vijenaca na obelisk u Bajicama i spomenik „Lovćenska vila“ danas su obilježene godišnjice Božićne pobune i stradanja crnogorskih dobrovoljaca sa broda „Brindizi“ u Medovskom zalivu.

četvrtak, 04 januar 2018 15:24

Obilježen Dan osnivanja Cetinja

Povelja „Ivan Crnojević“ koju svakog četvrtog januara, povodom Dana osnivanja Cetinja, dodjeljuje Gradonačelnik Prijestonice za izuzetan doprinos razvoju i promociji grada u različitim oblastima, uručena je književniku Miloradu Popoviću, dok je specijalno priznanje grada dodijeljeno Službi zaštite Prijestonice.

ponedjeljak, 25 decembar 2017 11:58

Otkrivena spomen-ploča revolucionaru Nikoli Lekiću

Ime i djelo Nikole Lekića ostaće trajno urezani u anale revolucionarnog i antifašističkog pokreta, služeći kao svijetli primjer, uzor i inspiracija budućim pokoljenjima – kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, prilikom svečanog otkrivanja spomen-ploče ovom istaknutom revolucionaru.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je danas čestitku građanima i građankama koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru.

Književnik Milorad Popović, ovogodišnji je dobitnik Povelje „Ivan Crnojević“ koju dodjeljuje Gradonačelnik Prijestonice za izuzetan doprinos razvoju i promociji grada u različitim oblastima. Povelja će Popoviću biti uručena na svečanosti povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje – 4. januara.

Nagrade za najbolje prakse u lokalnoj samoupravi u Crnoj Gori u 2017.godini dodijeljene su danas na svečanosti u Podgorici u organizaciji Zajednice opština Crne Gore, u saradnji sa Ministarstvom javne uprave i uz podršku Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), Misija u Crnoj Gori.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku rukometašu Vuku Borozanu, koji je od strane Crnogorskog olimpijskog komiteta proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2017. godini.

Strana 1 od 173