Aktuelnosti iz prijestonice

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović uputio je čestitku stonoteniseru Filipu Radoviću, koji je u izboru Paraolimpijskog komiteta proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u 2017. godini.

Radovi na sanaciji Ponora već su dali rezultate pa je njegova upojna moć značajno povećana, čemu svjedočimo i ovih dana kada smo imali izuzetno obilne atmosferske padavine, nakon kojih se voda u veoma kratkom vremenskom intervalu povukla – kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović nakon današnjeg obilaska gradilišta na Ponoru.

subota, 09 decembar 2017 19:05

Kiša nije izazvala veće probleme

Situacija na teritoriji prijestonice je stabilna, a kiša koja je danas padala jakim intenzitetom nije prouzrokovala plavljenje objekata.

Svečana dodjela godišnjih nagrada i priznanja za filantropiju „Iskra“ održana je večeras u Zetskom domu na Cetinju. Fond za aktivno građanstvo (FAKT) dodijelio je četiri glavne nagrade i sedam specijalnih priznanja.

Deveta sjednica Zajedničkog savjetodavnog odbora Komiteta regiona EU i Crne Gore, u organizaciji Zajednice opština Crne Gore i Komiteta regiona Evropske unije, čije su teme bile ekonomski razvoj zasnovan na lokalnim resursima i održivi turizam, održana je danas u Danilovgradu.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje i predsjednik Zajednice opština Crne Gore Aleksandar Bogdanović učestvovao je na Evropskom političkom samitu o Zapadnom Balkanu, koji se juče, u organizaciji Prijatelja Evrope (Friends of Europe), održao u Briselu. Politički samit o Zapadnom Balkanu pod nazivom „Zapadni Balkan na raskršću: Novi izazovi, promena dinamike“, bavio se temama mira, demokratije i pomirenja u regionu kao preduslova za ekonomsku i društvenu stabilnost, ali i poslovnu perspektivu i neophodne reforme.

Radovi na sanaciji Ponora, nakon vremenskih nepogoda koje su pogodile Cetinje, biće nastavljeni. Do sada je urađen veći dio posla na samom Ponoru, spojena je cjelokupna fekalna kanalizacija i urađen bajpas za odvođenje tehničke vode poslije tretmana prečišćavanja u Ponor 2, a dosadašnjim radovima njegova upojna moć je povećana, što se pokazalo prilikom poslednjih ekstremno velikih padavina, kada je u kratkom roku upio ogromnu količinu atmosferskih voda koje su se sa područja čitavog grada slivale ka Donjem Polju, čime se izbjegla mogućnost poplava u tom dijelu grada.

Nakon vremenskih nepogoda i obilnih padavina situacija na teritoriji prijestonice je stabilna. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda na Cetinju je za 24 časa palo preko 350 litara kiše po metru kvadratnom, što predstavlja ekstremno veliku količinu padavina.

Strana 1 od 172