Kabare Milorada Damjanovića na Cetinju
03.09.2023

Cetinjska premijera poetsko-muzičkog kabarea „Čeznem da vam kažem“ autora Milorada Dajmanovića izvedena je sinoć na platou ispred Centra za kulturu. To je peti u nizu događaja u okviru kulturno-zabavnih manifestacija koje su za kraj ljeta pripremili Centar za kulturu i Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje kao poklon svojim sugrađanima. 

 

Milorad Miki Damjanović, prvak drame Beogradskog dramskog pozorišta, zajedno sa Minom Lazarević, prvakinjom drame pozorišta na Terazijama, u društvu dive Nataše Radovanović, soprana Opere Narodnog pozorišta u Beogradu, i pijaniste Pavla Joksimovića proveo je publiku kroz intimne uspomene na vrijeme odrastanja u Jugoslaviji, djetinjstvo, studentske dane i savremeno doba na duhovit, autoironičan i prijemčiv način, oživljujući sjećanja na prošla vremena. 

 

Dramska interpretacija i emotivno putovanje za svaku od cjelina praćeno je notama evergrin pjesama i sevdalinki koje su obilježile sve generacije, ali i recitacijama poezije velikana domaće književnosti Vaska Pope, Desanke Maksimović, Jovana Dučića, Miroslava Antića i drugih. U ulozi specijalnog gosta, publici se predstavio autorov kolega sa scene, glumac Vladimir Posavec Tušek.

 

Kulturno-zabavni program Prijestonice Cetinje nastavlja se utorak, 05. septembra od 18 časova na Ljetnjoj pozornici, kada će se održati poetsko-muzičko veče „Iskra iz kamena“ posvećeno Crnoj Gori na kome će nastupiti poznati crnogorski interpretatori narodne muzike, KUD “Njegoš” i brojni pjesnici i recitatori. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018