KULTURNO-ZABAVNI PROGRAM PRIJESTONICE CETINJE I CENTRA ZA KULTURU
30.08.2023

Program kulturno-zabavnog karaktera organizuju Centar za kulturu i Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje za uspješan kraj ljetnje sezone u Prijestonici nastaviće se nizom manifestacija i tokom septembra mjeseca.  

- U subotu, 2. septembra sa početkom od 20 časova, planiran je poetsko-muzički Kabare “Čeznem da vam kažem” autora Milorada Damjanovića sa Minom Lazarević i Vlamirom Posasvecom Tušekom tokom kojeg će poznati glumci provesti publiku kroz uspomene na detinjstvo, Jugoslaviju, studentske dane, početak karijere, ali i savremeno doba u kome živimo. Događaj će se održati ispred Centra za kulturu Prijestonice Cetinje.

- U utorak, 05. septembra od 18 časova, u predivnom ambijentu Ljetnje pozornice održaće se poetsko-muzičko veče pod nazivom „Iskra iz kamena“ posvećeno Crnoj Gori na kome će nastupiti poznati crnogorski interpretatori narodne muzike Jadranka Barjaktarović, Zdravko Đuranović, Marijana Martinović Marković i Balša Jovanović u društvu KUD-a “Njegoš” i brojnih pjesnika i recitatora.

- U petak, 08. septembra u 19 časova, u Galeriji Centra za kulturu Prijestonice, biće otvorena izložba poznatih umjetnika Malcolma Roxsa i Valentina Tszina pod nazivom “STRN6 MNTNGR23”. Izložba će obuhvatati pored umjetničkih djela dvojice autora i njihove video performance i fotografije koje dokumentuju proces stvaranja slika a biće otvorena za posjetioce do 15. septembra.

- U subotu, 09. septembra sa početkom od 20 časova, na Studentskom trgu biće održan posljednji koncert u okviru kulturno-zabavnog programa Prijestonice Cetinje. Originalnim nastupom, muzičkim izvođenjem, kostimima i koreografijom "ABBA Real Tribute band" će održati spektakl koji će biti svojevrsni omaž popularnoj švedskoj pop grupi prenoseći atmosferu i duh koji je vladao na koncertima jednog od najpopularnijih svjetskih bendova svih vremena.

- U srijedu i četvrtak, 13. i 14. septembra, biće obilježen jubilej 110 godina fudbala u Crnoj Gori izložbom u Crnogorskoj galeriji umjetnosti „Miodrag Dado Đurić“ na Trgu Balšića Pazar i predavanjem o značaju fudbala na ex-YU prostorima koje će se održati u  prostorijama Narodnog muzeja Crne Gore uz poseban osvrt na jedan od najstarijih jugoslovenskih i prvi crnogorski fudbalski klub – FK “Lovćen”.

- U utorak, 19. Septembra, u Svečanoj sali “Ivan Crnojević” u Vladinom domu svečano će biti zatvoren Kulturno-zabavni program Prijestonice Cetinje multimedijalnim događajem pod nazivom “Evropska muzika crnogorske kulturne diplomatije”. Ovim multimedijalnim prikazom baštine Crne Gore putem muzičkih kompozicija, video-kolaža i plesnih koreografija, istorijske činjenice će biti ispričane u drugačijoj formi, prvenstveno djelima koja su bila u službi kulturne diplomatije naše države.   

Pozivamo sve građanke i građane da isprate predstojeće događaje, a ulaz za sve navedene manifestacije biće slobodan.

Dobro došli!

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018