Uspješno okončan program “Cetinje otvorenog srca”
27.08.2023

Sekretarijat za obrazovanje, sport i mlade u saradnji sa Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje uspješno su realizovali ljetnji program “Cetinje otvorenog srca” koji je započet u junu a obuhvatao je edukativne programe, interaktivne radionice, druženja sa piscima, kao i niz manifestacija zabavnog karaktera namijenjenih našim najmlađim sugrađanima.  

 

Na veliko zadovoljstvo mladih, tokom trajanja ljetnjeg programa realizovan je i set psiholoških radionica sa akcentom na upoznavanje emocija i upravljanje istima a sve manifestacije su bile organizovane u Parku „13. jul“ koji je bio epicentar dječije radosti, osmijeha i razonode.

 

Radionicom za đecu "Istraživanje prirode kroz čula - istraži, stvaraj, uživaj" koja je realizovana danas, okončan je dječiji programCetinje otvorenog srca”. Radionica je imala za cilj da podstakne đecu da na pravi način upoznaju i iskoriste svoja čula i emocije kako bi se povezala sa prirodom putem različitih aktivnosti, razvijajući na taj način svijest o ljepoti prirodnog ambijenta koji ih okružuje. Na tom putovanju u otkrivanju svijeta prirode na drugačiji način i upoznavanju svih njenih čari, naše najmlađe sugrađane su provele sjajne animatorke Ivana i Jelena Vujović.

 

Pažljivo osmišljen program Cetinje otvorenog srca stavio je akcenat i na jačanje fizičkog i socijalnog kontakta među đecom i mladima, nauštrb vremena koje bi proveli pored malih ekrana i virtuelnom socijalizacijom na društvenim mrežama.

 

Naredna aktivnost Sekretarijata za obrazovanje, sport i mlade Prijestonice Cetinje planirana je septembar mjesec kada će biti organizovan program takmičarskog  karaktera pod nazivomMale igre budućih šampiona” koji u osnovi ima podsticanje razvoja antropomotoričkih vještina kod đece kroz adekvatne igre i nadmetanje u individualnim i kolektivnim sportovima.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018