Marko Louis oduševio publiku na Cetinju
27.08.2023

Popularni kantautor Marko Stojanović Louis, čija se muzika može opisati kao prožimanje soul, r'n'b, pop i rock žanrova sa orijentalnom i balkanskom muzikom, nastupio je sinoć pred brojnom publikom na Balšića pazaru u sklopu programa kulturno-zabavnih manifestacija koji organizuju Centar za kulturu i Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje.

 

Sin slavnog muzičara Ljubiše Stojanovića Louisa umjetnik je mlađe generacije koji je za kratko vrijeme osvojilo publiku svojim prepoznatljivim zvukom i senzibilitetom za etno stil. Za fenomenalnu atmosferu na njegovom premijernom nastupu na Cetinju pobrinuo se i prateći bend vrhunskih muzičara: Nikola Jezdić (elektricna gitara), Vladimir Jovančić (akustična gitara), Aleksandar Dragutinović (bass gitara), Uroš Tadić (bubnjevi), Darko Dimitrijević (truba) i Vladimir Jovanović (truba). 

 

Publika je uživala u interpretacijama Louisovih numera u formi koju ovaj svestrani muzičar definiše kao “Balkan soul” - pažljivo upakovan miks hip hop ritmova i soula, fanka i džeza, afro kulture i ukrasa indijskih, iranskih i bugarskih melodija sa uticajima sevdalinki, starogradske i tradicionalne balkanske muzike. Talentovani pjevač, kompozitor i multiinstrumentalista sproveo je oduševljeni auditorijum kroz svoju produktivnu karijeru izvodeći tokom dvočasovnog koncerta numere sa prethodnih, ali i sa svog novog studijskog albuma. 

 

Kulturno-zabavni program Prijestonice Cetinje nastavlja se u subotu, 2. septembra, kada će na platou ispred Centra za kulturu od 20 časova biti izvedena cetinjska premijera poetsko-muzičkog kabarea „Čeznem da vam kažem“, autora Milorada Dajmanovića. 

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018