Magija princa sevdaha
26.08.2023

U okviru programa kulturno-zabavnih manifestacija koji organizuju Centar za kulturu i Sekretarijat za kulturu Prijestonice Cetinje, sinoć je na prepunoj Ljetnjoj pozornici održan spektakularan koncert Boža Vreća, poznatog bosanskohercegovačkog umjetnika i autora tradicionalnih bosanskih pjesama. 

 

Jedinstven umjetnik i harizmatičan interpretator sevdalinki napravio je nezaboravnu atmosferu u čemu su mu pomogli raspoložena publika i članovi njegovog nadahnutog benda: Kadir Dogan (bubnjevi), Demir Kanturovski (truba i klavijature), Mustafa Bellan (klarinet) i Branko Vučetin (bass gitara).

 

Premijeran nastup ovog svjetski poznatog umjetnika u crnogorskoj Prijestonici će se dugo pamtiti, budući da je čaroban dvoipočasovni nastup od prvih taktova do samog kraja bio ispunjen snažnim emocijama, dobrom energijom i magijom satkanom od vokala i pokreta. Kombinacija bogatog repertoara autorskih numera, tradicionalnog sevdaha sa elementima džeza, soula i bluza i poznatih melodija izvedenih a capella, oduševila je publiku različitih generacija koja je gromoglasnim aplauzima i ovacijama nakon svake numere nagradila “princa sevdaha” i njegov bend. 

 

Kulturno-zabavni program Prijestonice Cetinje se nastavlja već u subotu, 26. avgusta, kada će na Balšića pazaru od 20 časova nastupiti poznati kantautor Marko Stojanović Louis koji je izgradio svoj autentičan stil i prepoznatljiv zvuk kao “Balkan soul” muzičar.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018