Vlada će podržati evropski “Lovćen”
24.07.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i predsjednik Rukometnog kluba “Lovćen” Vido Đakonović sastali su se danas sa predsjednikom Vlade Crne Gore dr Dritanom Abazovićem, povodom najnovije vijesti da će naš najuspješniji klub sljedeće sezone igrati u grupnoj fazi Evropske lige, drugog najkvalitetnijeg takmičenja u Evropi.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva finansija Miloš Medenica i sekretar Ministarstva sporta i mladih Savo Rašović.

Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković naglasio je da je takmičenje Lovćena na evropskoj sceni od velikog značaja u sportskom i promotivnom smislu za Cetinje, ali da isto tako zahtjeva nova i značajna ulaganja od strane sponzora i države.

“Velika stvar za naš klupski rukomet, možda i najznačajniji u posljednjih 20 godina. Plasman Lovćena u Evropsku ligu važan je za Prijestonicu Cetinje, naš rukomet i crnogorski sport sveukupno. Vlada će pomoći Lovćenu kako bi bio konkuretan predstavnik i promoter naše države”, istakao je predsjednik Vlade Abazović.

Predsjednik kluba Vido Đakonović zahvalio se premijeru na prijemu navodeći da plasman Lovćena u Evropsku ligu kruna mukotrpnog višegodišnjeg rada i zalaganja nekoliko entuzijasta, dodajući da cijeni prepoznavanje značaja RK Lovćena za Cetinje i crnogorski rukomet.

Tokom sastanka razgovaralo se o istorijatu i viziji kluba, potrebama koje će zahtijevati budući izazovi i pomoći države u tom smjeru.

Sagovornici su se saglasili da RK Lovćen treba da nastavi putem stare slave i bude stožer muške rukometne reprezentacije Crne Gore i promoter našeg sporta, Prijestonice i države.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018