Prijem učesnika XIII Internacionalnog festivala folklora „Cetinje CIOFF 2023“
22.07.2023

U Prijestonici Cetinje danas je upriličen svečani prijem učesnika XIII Internacionalnog festivala folklora „Cetinje CIOFF 2023“, koji se održava u našem gradu od 20. do 24. jula 2023. godine.

Predsjednica Skupštine Prijestonice Milena Vujačić poželjela je dobrodošlicu gostima i iskazala zadovoljstvo što Prijestonica Cetinje i ove godine ima priliku da bude domaćin prestižne kulturno-umjetničke manifestacije koja, kako je navela, slavi bogatstvo narodnih tradicija i kultura iz različitih krajeva svijeta podstičući nas da afirmišemo međunarodnu saradnju i prijateljstvo među zemljama učesnicama.

Ona je istakla da je Prijestonica Cetinje kao posvećen partner i ove godine sa zadovoljstvom prihvatila da bude domaćin i organizator ovog značajnog kulturnog događaja, trudeći se da obezbijedi adekvatnu podršku najstarijem kulturno-umjetničkom društvu u Crnoj Gori u cilju unapređenja folkloristike, a nastavljajući dobru praksu iz prethodnih godina.

Predstavnici ansambala Bosne i Hercegovine, Turske, Poljske, Grčke i Sjevernog Kipra zahvalili su se predstavnicima Prijestonice Cetinje na prijemu, a na kraju susreta razmijenjeni su pokloni.

Festival folklora održava se na Cetinju od 2000. godine, a internacionalni karakter dobio je 2004. godine od kada se organizuje pod pokroviteljstvom Svjetske organizacije folklornih festivala i tradicionalne umjetnosti CIOFF.

U okviru programa, danas je od 11 časova na Dvorskom trgu organizovan Međunarodni sajam suvenira, a od 20:30 časova publika na Ljetnjoj pozornici će uživati uz „Prijateljski oro“ u izvođenju crnogorskih ansambla.

Kulturno-umjetničko društvo “Njegoš” sa Cetinja decenijama je domaćin ovog prestižnog događaja koji okuplja najznačajnije folklorne ansamble iz cijelog svijeta sa ciljem očuvanja tradicije, kulturnog nasljeđa i povezivanja regiona putem folklornih udruženja, a za to vrijeme ugostili su na hiljade učesnika i gostiju.

Pokrovitelji manifestacije su Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija Prijestonice Cetinje, Ministarstvo finansija i Ministarstvo kulture i medija.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018