Ministarstvo odbrane Prijestonici doniralo cistijernu za vodu, Vojska Crne Gore proširila 10 km puta Čevo - Markovina
26.06.2023


Pripadnici Inžinjerijske čete Bataljona za podršku Vojske Crne Gore izvršili su rekonstrukciju i sanaciju kritičnih tačaka na putu Čevo - Markovina u dužini od 10 km. Nakon rekonstrukcije trase na kojoj preovladavaju kameniti predjeli i teško obradivo zemljište, širina puta iznosi 5,5 metara.

Radovi su trajali skoro četiri mjeseca, shodno Ugovoru o tehničko-poslovnoj saradnji između Ministarstva odbrane i Prijestonice Cetinje.

Pored toga, u znak razumijevanja potreba lokalne uprave Prijestonice Cetinje i građana, posebno tokom sušnog vremena u seoskim područjima ove opštine, Ministarstvo odbrane doniralo je cistijernu za vodu, koja je prilagođena za lakše manevrisanje po teško pristupačnim terenima.

Rukovodilac radom Ministarstva odbrane, ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, prilikom današnjeg uručenja donacije gradonačelniku Prijestonice Nikoli Đuraškoviću, istakao je da će Inžinjerijska četa Bataljona za podršku i ubuduće biti na raspolaganju na proširenju i sanaciji putne mreže, a da se donacijom iskazuje posebna briga prema mještanima seoskih područja, prije svega, za održavanje stočnog fonda i poljoprivrednih zasada u sušnom periodu.

On je istakao da je rad na poboljšanju putne infrastrukture, doprinos Vojske Crne Gore stvaranju novih mogućnosti za bolji život u ruralnom dijelu cetinjske opštine.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković zahvalio se Vojsci Crne Gore na obavljenom poslu i Ministarstvu odbrane na donaciji.

On je kazao da će ona pomoći njihovoj Službi zaštite i spašavanja i vatrogasnoj jedinici tokom predstojeće požarne sezone, ali i u obavljanju redovnih zadataka.

Cistijerna će se koristiti i za dopremanje vode u područja koja budu zahvaćena požarima, u slučajevima kad vozila vatrogasne cetinjske službe ne budu u mogućnosti da priđu.


Ovim aktivnostima Vojska Crne Gore, u sklopu svoje treće misije, nastavlja da pruža pomoć stanovništvu i doprinosi unapređenju infrastrukture širom Crne Gore, kroz zajedničko angažovanje sa lokalnim samoupravama.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018