Održana sjednica Učeničkog parlamenta Prijestonice Cetinje
19.04.2023

U plenarnoj sali Skupštine Prijestonice Cetinje danas je održana sjednica Učeničkog parlamenta Prijestonice Cetinje.

Tokom sjednice, predstavnici Srednje stručne škole, Gimnazije, osnovnih škola „Lovćenski partizanski odred“, „Njegoš“, „Šunjo Pešikan“ i „Boro Vukmirović“ bili su u prilici da sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Nikolom Đuraškovićem i predstavnicima gradske uprave razmotre pitanja i prijedloge koji se tiču mladih u našem gradu.

Iskazujući zadovoljstvo što Učenički parlament radi u kontinuitetu, gradonačelnik Nikola Đurašković naglasio je da su prijedlozi i ideje mladih sa Cetinja od izuzetne važnosti za rad gradske uprave, te da su oni najbolji predstavnici građana, na kojima počiva budućnost i Cetinja i Crne Gore.

Tokom diskusije sa učenicama i učenicima cetinjskih škola, gradonačelnik Prijestonice podsjetio je na aktivnosti koje je gradska uprava Prijestonice Cetinje realizovala u prethodnom periodu, a koje se tiču poboljšanja položaja mladih, počevši od unapređenja sportske infrastrukture i brojnih sadržaja za djecu i omladinu, do saradnje gradske uprave i obrazovnih ustanova sa teritorije Cetinja i podrške koju im Prijestonica pruža.

Na današnjem zasijedanju Učeničkog parlamenta upućeno je oko 30 pitanja koja se tiču rada gradske uprave u sferi omladinske politike, a sjednica je završena sa mnogo novih ideja čija realizacija je planirana u narednom periodu.

Gradonačelnik je poželio učenicima puno uspjeha u daljem školovanju i radu, uz želje da nastave da aktivno učestvuju i interesuju se za društvene promjene koje su od značaja za naš grad.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018