Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković i ministar prosvjete Miomir Vojinović razgovarali o rješavanju problema obrazovnih ustanova na Cetinju
24.01.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković sastao se sa ministrom prosvjete Miomirom Vojinovićem, a glavna tema sastanka bila je rješavanje problema obrazovnih ustanova na Cetinju, JU OŠ Lovćenski partizanski odred” i JPU Zagorka Ivanović”.

Ministar Vojinović i gradonačelnik Đurašković razgovarali su o realizaciji projekta rekonstrukcije objekta Osnovne škole Lovćenski partizanski odred”, dogradnji fiskulturne sale za potrebe učenika pomenute vaspitno-obrazovne ustanove, uređenju školskog dvorišta, kao i potrebi rekonstrukcije krova JPU Zagorka Ivanović”. Na sastanku je dogovoreno i potpisivanje Sporazuma kojim će se ove oblasti definisati u najkraćem roku. 

U razgovoru sa ministrom, gradonačelnik Nikola Đurašković posebno je inicirao rješavanje problema sa platama zaposlenih na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, odnosno njihovo usklađivanje u odnosu na plate kadrova na Univerzitetu Crne Gore.

Ministar Vojinović kazao je da će uraditi sve kako bi što prije riješili navedene probleme i istakao značaj ovog i svih budućih sastanaka, koji imaju za cilj rješavanje aktuelnih problema u prosvjeti.

Gradonačelnik Đurašković se zahvalio ministru Vojinoviću i njegovim saradnicima na posjeti i podršci za brojne projekte i aktivnosti koje su usmjerene na poboljšanje uslova koji su u opštem interesu djece i društvene zajednice Prijestonice Cetinje.

Ovi razgovori predstavljaju samo nastavak dobre saradnje koju Ministarstvo prosvjete već ima sa Prijestonicom Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018