Pjesnik Zoran Stanojević dobitnik književne nagrade „Aleksandar Leso Ivanović“
18.11.2022

Prema odredbama Statuta Prijestonice Cetinje, nagrada „Aleksandar Leso Ivanović“ dodjeljuje se za književno stvaralaštvo 21. novembra svake godine, na dan rođenja znamenitog cetinjskog i crnogorskog pjesnika Aleksandra Lesa Ivanovića. Nagrada se dodjeljuje u obliku plakete, a ista osoba je može dobiti samo jednom.

Žiri za dodjelu javnog priznanja „Aleksandar Leso Ivanović“ je imenovan u sastavu: akademik Sreten Vujović - predsjednik žirija i članovi Ksenija Janković, profesorica književnosti i Željko Vušurović, sekretar Sekretarijata za kulturu Prijestonice Cetinje.

Na konkurs za nagradu „Aleksandar Leso Ivanović“ su pristigle dvije knjige objavljene u ovoj godini, čiji su autori Stanka Jovanović Brajović i Zoran Stanojević. Žiri je donio odluku da nagradu „Aleksandar Leso Ivanović“ dodijeli pjesniku Zoranu Stanojeviću za ukupno književno stvaralaštvo i djelo „Morski put“ objavljeno u ovoj godini.

Zoran Stanojević je dobitnik značajnih priznanja i nagrada za poeziju, a jedan je od osnivača Književne opštine Cetinje. Objavio je sljedeće zbirke pjesama: „Vježba disanja“, „Pauza tištine“, „Mladež“, „Izabrane pjesme“, „Trag od kraja“ i  „Morski put“.

Nagradu će uručiti gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković, a ceremonija svečanog uručenja priznanja će biti upriličena u ponedjeljak, 21. novembra 2022. godine u Svečanoj sali Prijestonice Cetinje sa početkom u 18 časova

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018