Jana Popović pobjednica likovnog konkursa
16.12.2021

Učenica četvrtog razeda Osnovne škole „Njegoš“ Jana Popović pobjednica je likovnog konkursa koji je Prijestonica Cetinje raspisala za učenike od 1. do 4. razreda cetinjskih osnovnih škola na temu "Đed Mraz na Cetinju". Njen rad biće iskorišćen kao osnova za dizajn novogodišnje čestitke Prijestonice Cetinje.

Učenica prvog razreda Osnovne škole „Lovćenski partizanski odred“ Ksenija Jovićević nacrtala je drugonagrađeni rad, dok treće mjesto dijele učenice trećeg i četvrtog razreda OŠ „Njegoš“ Sara Knežević i Helena Đukanović.

Prijestonica Cetinje obezbijedila je nagrade za nagrađene učenice – pobjednica konkursa dobiće tablet računar, a autorke drugoplasiranog i trećeplasiranih radova pametne satove.

Na likovni konkurs, koji je trajao od 23. novembra do 7. decembra, pristiglo je 280 radova učenika cetinjskih osnovnih škola, od kojih su 12 radova poslali i učenici Osnovne škole „Oktoih“ iz Podgorice.

Stručna komisija koju su činile - profesorica likovne grupe predmeta u Srednjoj stručnoj školi Gordana Tomašević, glavna gradska arhitektica Marija Mrvaljević i šefica Službe protokola u Prijestonici Cetinje Ivana Jovićević pregledale su sve pristigle radove i jednoglasno donijele odluku o nagrađenim radovima.

Uručenje nagrada autorkama pobjedničkih radova biće organizovano u ponedjeljak, 20. decembra, sa početkom u 12 časova na Dvorskom trgu, gdje će biti organizovana i izložba radova koji su ušli u uži izbor za nagradu. Nagrade će uručiti gradonačelnik Aleksandar Kašćelan.     

FOTO: Prvonagrađeni rad, učenice OŠ "Njegoš" Jane Popović 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018