Počelo postavljanje 25 solarnih panela za seoska domaćinstva
20.11.2021

Počelo je postavljanje 25 solarnih panela za seoska domaćinstva na području Prijestonice Cetinje, koje je lokalna samouprava nabavila u partnerstvu sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). 

Solarni paneli, čija je ukupna vrijednost preko 33.000 eura, postavljeni su na objektima domaćinstava u MZ Ćeklići, a u toku je postavljanje u MZ Trešnjevo i MZ Bata Cucka. Solarni paneli će biti postavljeni i u mjesnim zajednicama Njeguši, Čevo i Ubla Čevska.

Fotonaponski sistemi za proizvodnju električne energije, koji omogućavaju rad sijalice, radija, televizora, frižidera i punjenje mobilnog telefona, obezbijeđeni su za poljoprivredna gazdinstva i domaćinstva u udaljenim seoskim područjima na teritoriji Cetinja, koja nemaju stalan i stabilan pristup električnoj energiji, čiji je primarni izvor prihoda poljoprivreda ili su korisnici socijalne pomoći.

Solarni sistemi se lako montiranju i demontiraju, pa će korisnici biti u mogućnosti da ih po potrebi uklanjaju i ponovo postavljaju u zavisnosti od godišnjeg doba i vremenskih uslova u skladu sa prinicipima dobrog domaćinskog upravljanja

Na nedavnoj svečanosti na kojoj su korisnicima uručeni ugovori o korišćenju solarnih panela, gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan kazao je da je lokalna samouprava sprovela brojne aktivnosti kako bi obezbijedila uslove za povratak ljudi na selo, te da će nastaviti sa takvim projektima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018