Na Cetinju počeo 15. Međunarodni džudo turnir
06.11.2021

Cetinje je danas regionalna prijestonica džudoa, poručio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan na otvaranju  Međunarodnog džudo turnira, koji već 15 godina organizuju džudo klub “Crnogorac” i Prijestonica Cetinje povodom obilježavanja 13. novembra - Dana oslobođenja grada.

Na turniru u Sportskom centru Cetinje učestvuju 33 ekipe sa više od 450 takmičara iz Crne Gore, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i sa Kosova.

„Kroz sport i sportska nadmetanja učimo ono najvažnije - da postanemo dobri ljudi. Spoznajemo šta znači mukotrpan rad do cilja, kakva je slast pobjede i gorak ukus poraza. Ali isto tako, naučimo i da kad padnemo, da moramo da ustanemo“, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

On je istakao da je Cetinje ponosno što je iznjedrilo vrhunske sportiste, među kojima posebno mjesto pripada džudistima i džudistkinjama kluba “Crnogorac”, koji su nedavno sa regionalnog turnira donijeli devet medalja i pokazali kakve sportske asove ima Cetinje.

„Prijestonica Cetinje posebno je posvećena djeci i kreiranju boljih i kvalitetnijih uslova za njihovo kvalitetnije odrastanje. Nedavno sam predstavio program Cetinje – Prijestonica mladih kroz koji ćemo u narednoj godini, kroz različite aktivnosti, uložiti 400.000 eura. Od toga, oko 130.000 eura biće potrošeno na obnovu postojećih i izgradnju novih dječjih i sportskih igrališta“, kazao je Kašćelan.

On je dodao da Prijestonica nije zaboravila ni Džudo klub „Crnogorac“, sa kojim je u maju potpisala memorandum o podršci i saradnji sa vice šampionom svijeta Srđanom Mrvaljevićem.

Mrvaljević je ocijenio da je bilo impresivno na otvaranju turnira, posebno zbog učešća takmičara iz regiona, navodeći da je siguran da bi ih bilo i više da nije „ovakva situacija sa pandemijom“ koronavirusa.

„Želio bih da se zahvalim upravi Džudo kluba „Crnogorac“ i gradonačelniku Kašćelanu, kao i našim sponzorima koji nas konstatno podržavaju i koji su omogućili da bude ovoliko djece na turniru, da se takmiče i da čak, u ovom vremenu pandemije, žive sport i provedu dobro vrijeme. Svim takmičarima želim uspjeh i neka pobijede najbolji“, poručio je on.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018