Prijestonica Cetinje privlačna za strane investitore
01.11.2021

Prijestonica Cetinje nudi niz mogućnosti za ulaganje investitora iz Azerbejdžana, kako u oblasti turizma tako i poljoprivrede, ocijenjeno je na sastanku gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i savjetnika u ambasadi Azerbejdžana Azada Nagijeva.

“Cetinje je centar crnogorske kulture, istorije i tradicije. Na teritoriji grada se nalaze dva nacionalna parka, a dobra infrastrukturna povezanost sa drugim djelovima Crne Gore se unapređuje svakodnevno. Vjerujem da je crnogorska prijestonica privlačna za pokretanje novih investicija, a lokalna samouprava je izuzetno posvećena kreiranju što povoljnijeg ambijenta za otvaranje novih radnih mjesta”, kazao je gradonačelnik Kašćelan.

On je dodao da očekuje da Skupština Prijestonice u ponedjeljak usvoji set podsticajnih mjera za investicije, čime se kreira prostor za snažnija ulaganja u Cetinje.

Nagijev je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom i bilateralnim odnosima dviju država. Kazao je da je najveća investicija iz Azerbejdžana – Porto Novi – dokaz prijateljstva i partnerstva država te da žele da imaju slične projekte prijateljstva u svakom crnogorskom gradu.

Sagovornici su razgovarali i o velikim potencijalima investicija u sektoru energetike, čime bi bila ojačana ukupna crnogorska privreda i podstaknut ekonomski rast i razvoj države.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018