Turizam dobra prilika za poslovnu saradnju Crne Gore i Albanije
30.10.2021

Odnosi Crne Gore i Albanije tradicionalno su dobri i prijateljski, ocijenili su u toku susreta gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i ambasador Albanije u Crnoj Gori Ridi Kurtezi.

Sagovornici su naveli da građani dvije zemlje dijele, između ostalog, i brojne istorijske i porodične veze, ali i evropsku perspektivu, te dobre prilike za poslovnu saradnju i zajedničke projekte, posebno u sektoru turizma.

Kašćelan i Kurtezi uvjereni su da će Crna Gora i Albanija nastaviti da jačaju saradnju u svim oblastima od obostranog značaja, čemu u punom kapacitetu doprinose crnogorska i albanska manjina u objema zemljama.

Kašćelan je upoznao ambasadora Kurtezija da se nedavno susreo sa predsjednikom Crnogorske zajednice u Albaniji Marinkom Ćulafićem, te je iznio očekivanja da će ambasador pomoći da se uvaži značaj i status koji ova organizacija ima za naše građane u Albaniji.

Gradonačelnik je predstavio i investicione potencijale Cetinja, sa posebnim osvrtom na biznis zonu u Obodu, kao i na lokaciju gdje se nekada nalazio hotel Lokanda, a gdje je planirana gradnja njegove savremene replike.

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018