Uskoro rekonstrukcija škole na Njegušima
27.10.2021

Prijestonica Cetinje i Mjesna zajednica Njeguši spremni su da rekonstruišu objekat škole u tom mjestu u multifunkcionalni i višenamjenski prostor, saopšteno je u toku susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana sa  predstavnicima te lokalne zajednice.

Gradonačelnik Kašćelan podsjetio je da je lokalna uprava prošle godine za potrebe MZ Njeguši pribavila neophodnu saglasnost Vlade za privremeno upravljanje i korišćenje zemljišta u svojini države Crne Gore na kojem se nalazi objekat nekadašnje škole „Lovćenski partizanski odred“, te da je tim povodom potpisan ugovor između Prijestonice i Ministarstva finansija.

Škola bi, kako je saopšteno na sastanku, trebalo da bude rekonstruisana kroz samodoprinos građana, a neće izostati ni podrška Prijestonice.  

U rekonstruisanom objektu škole svoj prostor trebalo bi da dobiju seoska ambulanta i mjesna kancelarija, a biće opremljen i multifunkcionalni prostor za promotivne i turističke svrhe.

Uporedo sa ovim aktivnostima, počeo je dio radova prve faze izgradnje trga na Njegušima, koji osim gradnje pristupne saobraćajnice sa parking prostorom, podrazumijeva i kompletne radove na elektro i instalacijama atmosferske kanalizacije. Radovi su vrijedni više od 120,7 hiljada eura sa PDV. 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018