U MZ Ljubotinjsko-građanskoj za godinu sanirano 7,5 kilometara puteva
18.10.2021

Prijestonica Cetinje u posljednjih godinu u Mjesnoj zajednici Ljubotinjsko-građanskoj sanirala je 7,5 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva, ukupne vrijednosti oko 330 hiljada eura, saopštio je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa mještanima.

Prema njegovim riječima, lokalna uprava ispunila je sve što je obećala na sastanku održanom prošle godine.

„Prošle godine u Riječkoj nahiji sanirali smo 14 kilometara puteva. Vrijednost izvedenih radova iznosila je 611,2 hiljada eura sa uračunatim PDV-om“, naveo je Kašćelan.

Znate, rekao je gradonačelnik, da svaku vašu sugestiju i zahtjev pažljivo razmatramo, te da smo svjesni  svih infrastrukturnih problema sa kojima se suočavate.

Kazao je da razumije zahtjeve mještana da asfaltni put stigne do svakog zaseoka, te da se uprava trudi da odgovori na sve njihove potrebe, ali i da moraju imati razumijevanja da je lokalni budžet ograničen, te da se jednako mora posvetiti pažnja svim djelovima opštine koja ima više od 370 kilometara lokalnih i nekategorisanih puteva i 94 naseljena mjesta.  

Osim nastavka sanacije glavnog i lokalnih puteva, mještani su na sastanku kao jedan od gorućih problema naveli sanaciju tunela jer je potencijalno opasan za prolaz što, kako je konstatovano, nije u nadležnosti opštine zbog kategorizacije puta.

U pojedinim mjestima u MZ Ljubotinjsko-građanskoj građani imaju problem i sa vodosnabdijevanjem, pa je dogovoreno da se posredstvom mjesne zajednice obrate lokalnoj upravi kako bi se zatražila pomoć od resornog Ministarstva poljoprivrede.   

Dogovoreno je i da se Prijestonica obrati oparatorima mobilne telefonije kako bi cijela teritorija Riječke nahije bila pokrivena signalom i tako omogućila nesmetana komunikacija građana, posebno u ruralnom području opštine.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018