Postavljeno novo dječje igralište u Centralnom vrtiću
01.09.2021

Sadržaji za rekreaciju i razonodu djece u Centralnom vrtiću Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ na Cetinju od danas su upotpunjeni dječjim igralištem koje je donirala Prijestonica Cetinje.

Ugovor o donaciji dječjeg igrališta potpisali su početkom ljeta gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i tadašnja direktorica Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senka Vuksanović, a osim tobogana, ljuljaški, vrteški, klackalica i drugih sprava za razonodu djece, igralište će biti opremljeno i pratećim mobilijarom – klupama i korpama za otpatke.

Uz dva dječja igrališta u Njegoševom parku, ovo je treće dječje igralište koje je Prijestonica Cetinje obnovila ili izgradila u posljednjih nekoliko mjeseci.

Do kraja sedmice trebalo bi da bude raspisan tender za izgradnju još četiri dječja igrališta – u Diviziji, Parku „13. jul“, kao i naseljima „4. jul“ i „Željezara“, čija je procijenjena vrijednost 50.000 eura.  Ova igrališta trebalo bi da budu završena do kraja oktobra.

Obnova dječijih igrališta dio je planiranih aktivnosti Prijestonice Cetinje, prema kojima bi u adaptaciju i postavljanje novih igrališta trebalo da bude utrošeno do 80.000 eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018