Produžen rok za prijave za podršku investicijama za razvoj ruralnog turizma
23.08.2021

Rok za podnošenje zahtjeva za podršku investicijama za razvoj ruralnog turizma, obezbijeđenu u okviru IPARD II, produžen je do 30. septembra. Vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, mikro i mala preduzeća koja rade u ruralnim područjima Prijestonice Cetinje, na nadmorskoj visini od preko 600 metara, mogu se prijaviti za dodjelu sredstava podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma. Sredstva podrške dodjeljuju se za investicije od 10.000 do 150.000 eura, uz bespovratnu podršku do 65 odsto vrijednosti odobrenih prihvatljivih troškova.

Poziv je objavilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kroz Program razvoja poljoprivrede i ruralnih područja Crne Gore u okviru IPARD II 2014-2020. godina. Kroz ovaj projekat, za razvoj ruralnog turizma, na raspolaganju je ukupno 6,08 miliona eura, gdje je doprinos Evropske unije 75 odsto, a nacionalni 25 procenata.

Predmet investicije mogu biti izgradnja i/ili rekonstrukcija i/ili opremanje ugostiteljskih objekata za pružanje usluga smještaja, objekata za pripremanje hrane, pića i napitaka, uređenje turističke infrastrukture (tematski i zabavni parkovi, teniski tereni, bazeni, zabavno rekreativne staze ili putevi – trim staze, vidikovci, panoramski putevi, biciklističke i planinarske staze); izgradnja i/ili rekonstrukcija postrojenja i/ili nabavka opreme za obnovljive izvore energije (fotonaponski sistemi) i nabavka opreme i uređaja za tretman otpada i otpadnih voda.

Informacije o potrebnoj dokumentaciji i drugi detalji poziva su dostupni na sajtu www.ipard.gov.me. Službe Prijestonice Cetinje su na raspolaganju svim zainteresovanim građanima i privrednicima u cilju kvalitetne pripreme aplikacije.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018