Kašćelan prisustvovao tradicionalnim susretima penzionera na Ivanovim koritima
15.07.2021

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan prisustvovao je danas tradicionalnim susretima penzionera Cetinja i crnogorskog primorja na Ivanovim Koritima. 

Kašćelan je obraćajući se penzionerima kazao da gradska administracija ima dobru saradnju sa Udruženjem penzionera Cetinja, te da je posvećena unapređenju statusa najstarije populacije u gradu.

„Iza nas je teška godina, u kojoj su posebno bile pogođene osobe starije dobi i djeca. Fizička razdvojenost od djece i roditelja, prijatelja i rodbine, kao i stalna neizvijesnost od mogućeg obolijevanja zbog pandemije koronavirusa, teško nam je padala. Kao lokalna uprava trudili smo se da pomognemo svima, a posebno penzionerima, starima i nemoćnima“, naveo je on.

Kašćelan je kazao da, osim saradnje i podrške Udruženju penzionera, posebno želi da istakne saradnju sa Organizacijom Crvenog krsta Prijestonice i Centrom za socijalni rad sa kojima je organizovano više aktivnosti.

„Odgovarali smo i na pojedinačne zahtjeve penzionera za materijalnu pomoć, a značajnom broju naših najstarijih sugrađana obezbijedili smo drva za ogrijev. Zbog neusvajanja državnog budžeta Prijestonica je privremeno finansirala usluge pripremanja i dostave hrane za potrebe Dnevnog boravka za stare, čije usluge koriste i penzioneri“, pojasnio je on.

Kašćelan je dodao da je prethodno sa Crvenim krstom Crne Gore potpisan ugovor o saradnji na sprovođenju programa ,,Pomoć u kući odraslom i starom licu sa invaliditetom“.

„Ugovorom je predviđeno da Prijestonica snosi troškove učešća u programu za 77 korisnika sa Cetinja od 1. aprila do 31. decembra ove godine. Riječ je o programu podrške sugrađanima kojima je potrebna pomoć gerontodomaćica“, rekao je gradonačelnik.

Kašćelan je istakao da je lokalna uprava kroz ove i druge aktivnosti koje su realizovane, osim podrške, željela da uputi i poruku „da nam je važno da budete dobro, da treće životno doba provodite u dobrom zdravlju, okruženi porodicom i prijateljima“.

„Da cijenimo vaše iskustvo, znanje, rad i trud koji ste uložili gradeći ovu zemlju i odgajajući nas, vašu djecu, u dobre, vrijedne i poštene ljude“, kazao je on.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018