Za obnovu i izgradnju novih igrališta oko 80.000 eura
11.06.2021

Prijestonica Cetinje obnovila je još jedno dječije igralište u Njegoševom parku. Osim nove podloge, na igralištu koje se nalazi u neposrednoj blizini predsjedničke rezidencije, postavljen je i novi mobilijar kojeg čine tobogan, ljuljaške, klackalice i druge sprave za razonodu djece, ali i klupe za roditelje i staratelje.

Obnova dječijih igrališta dio je planiranih aktivnosti Prijestonice Cetinje, za šta je lokalna uprava opredijelila oko 20.000 eura. U narednom periodu planirana je i izgradnja novih igrališta, koja bi trebalo da košta više od 60.000 eura. 

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan potpisao je sa direktoricom Javne predškolske ustanove „Zagorka Ivanović“ Senkom Vuksanović ugovor o donaciji dječjeg igrališta, koje bi u najraćem roku trebalo da bude postavljeno. Planirana je i rekonstrukcija dječjeg igrališta u Parku „13. jul“, kao i igrališta ispred Sportskog centra. Nova igrališta sa sportskim terenima planirana su da se grade u naselju „4. jul“ i u dvorištu Austrougarskog poslanstva, odnosno u Diviziji.

U lokalnoj upravi vjeruju da će ove, zajedno sa prethodnim aktivnostima obnove parkovskog mobilijara i izgradnje igrališta, doprinijeti kvalitetnijem životu Cetinjana, posebno mladih.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018