Do kraja godine prvi stanari u zgradi kulture
11.05.2021

Radovi na zgradi Sindikata kulture na Donjem polju izvode se planiranom dinamikom i trebalo bi da budu završeni do kraja godine kada će biti uručeni i prvi ključevi stanarima, saopšteno je tokom susreta gradonačelnika Aleksandra Kašćelana i predsjednika Sindikata kulture Željka Kalezića koji su obišli radove na tom objektu.

„Obišli smo gradilište i uvjerili se da gradnja teče predviđenom dinamikom. Osim ovih radova, koji se realizuju prema planu koji je definisan projektom, važno je pomenuti i ulicu Nova 4 na koju izlazi zgrada Sindikata kulture, a čije asfaltiranje je danas počelo“, rekao je gradonačelnik Kašćelan.  

Prema njegovim riječima, spajanjem ulice Nova 4 sa Belvederskom ulicom otvaraju se i nove mogućnosti za građane Donjeg polja.

„Lokalna uprava potrudiće se da određivanjem novih pozicija za gradnju u Donjem polju pomogne svima kojima je neophodno. Želimo, kao što smo obećali, da sagradimo novo naselje sa svim pripadajućim sadržajima, da imamo novu gradsku priču, kako naši građani ne bi odlazili sa Cetinja, nego ostajali u svome gradu“, naveo je Kašćelan.         

Predsjednik Sindikata kulture Željko Kalezić kazao je da se, prema izvještaju nadzora, radovi na zgradi Sindikata kulture izvode veoma kvalitetno i u rokovima, te da će u zgradi biti i stanova za tržište po cijenama koje su znatno niže od tržišnih.

„Očekujemo krajem godine da će zgrada biti završena i da će tada biti uručeni prvi ključevi. Smatramo da je Prijestonica ustupanjem zemljišta i komunalija načinila za zaposlene u kulturi ogroman, kvalitetan, ljudski i neprocjenjiv gest, ali i time što je i sama učestvovala u kupovini stanova. Prijestonica je dala svim drugim gradovima zadatak da se ponašaju po istom principu“, smatra Kalezić.

On se zahvalio gradonačelniku Kašćelanu na požrtvovanosti i posvećenosti ovom projektu, dodajući da se nada da će i ubuduće Prijestonica i Sindikat kulture kvalitetno sarađivati.

Zgrada Sindikata kulture prvi je stambeni objekat za zaposlene u kulturi. Vrijednost investicije iznosi više od 2,5 miliona eura. U zgradi, koja je višespratnica, biće 65 stanova, od kojih je 12 kupila Prijestonica Cetinje za potrebe socijalnog stanovanja.  

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018