Zadovoljni trenutnom dinamikom izvođenja radova na gradskom stadionu
27.05.2020

Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan obišao je danas sa predsjednikom Fudbalskog saveza Crne Gore Dejanom Savićevićem i generalnim sekretarom Momirom Đurđevcem radove na gradskom stadionu na Cetinju. U delegaciji FSCG bili su i glavni projektant sadiona Dragan Komatina i član Izvršnog odbora Mojaš Radonjić, u ime FK Lovćen bio je prisutan predsjednik Ivan Vukmirović, dok je u ime izvođača radova goste dočekao Radoman Pavlićević, izvršni direktor kompanije Erlang.

Tokom susreta sagovornici su istakli zadovoljstvo trenutnom dinamikom izvođenja radova na gradskom stadionu, i očekivanja njihovog dodatnog dinamiziranja.

Izvršni direktor kompanije Erlang Radoman Pavlićević kazao je da su svi armirano-betonski radovi u potpunosti završeni, zidarski radovi su u završnoj fazi, a u toku su radovi na elektro-instalacijama jake i slabe struje, kao i na vodovodu i kanalizaciji. Početkom naredne sedmice, kako je najavljeno, trebalo bi da počnu radovi na termo-tehničkim instalacijama.

Pavlićević je kazao da su već završena tri od šest rezervoara, koji se nalaze u blizini stadiona i koji imaju funkciju da amortizuju vodeni udar uslijed obilnih kiša,  a da su radovi na ostala tri u toku.

Gosti su prilikom posjete informisani da je završena ugradnja ankera i izvedena odgovarajuća konstrukcija za prihvat čelične konstrukcije stadiona. Za zapadnu tribinu je konstrukcija urađena i dopremljena i čeka se njena montaža, a to se očekuje početkom juna, odnosno nakon otvaranja granice sa Sjevernom Makedonijom, odakle bi trebalo da dođu radnici specijalizovane firma za ovu vrstu poslova. Za istočnu tribinu nije isporučeno oko 20 odsto čelične konstrukcije, što je posledica zatvaranja granica zbog prevencije širenja koronavirusa. Njeno dopremanje očekuje se u narednom periodu.

Pavlićević je najavio da bi u julu unutrašnjost stadiona trebalo da bude „slobodna“ kako bi se otpočelo sa radovima koji se odnose na drenažu terena.

Sagovornici su razgovarali i o drugim temama važnim za stvaranje uslova, razvoj i popularisanje fudbala i zdravih stilova života.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018