Potpisan ugovor za gradnju puta Cetinje - Čevo
15.05.2020

Uprava za saobraćaj potpisala je danas sa nikšićkom kompanijom „Mehanizacija i programat“ ugovor o gradnji prve dionice magistralnog puta Cetinje – Nikšić, koja bi trebalo da podstakne privredni razvoj crnogorske Prijestonice i Katunske nahije, prije svega u sektorima poljoprivrede i turizma.   

„Potpisali smo ugovor vrijedan 33 miliona eura za dionicu dugu 23 kilometra od Cetinja do Čeva“, kazao je direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača, navodeći da je projekat te saobraćajnice „podigao standarde izgradnje crnogorskih puteva“, te da bi gradnja trebalo brzo da počne.

„Dobili smo projektantski izvanrednu saobraćajnicu, dugu 23 kilometra, sa 7,7 metara asfalta, sa širokim bermama, izuzetnom preglednošču i trećim trakama koje će krenuti iz pravca Cetinja prema Jabuci u dužini 2,4 kilometra i od Čeva prema Resni od kilometar ipo. Rok za izvođenje radova je tri godine“, kazao je Parača.

Gradonačelnik Aleksandar Kašćelan čestitao je potpisnicima ugovora, a posebno građanima Cetinja, Katunske nahije i Nikšića, jer se ispunila njihova davna želja da se približe Prijestonica Cetinje i Nikšić.

„Dobijamo modernu saobraćajnicu kojom se skraćuje put ka Nikšiću za 30 kilometara“, kazao je Kašćelan, navodeći da Cetinje izgradnju puta doživljava kao veliki projekat koji će doprinijeti razvoju Katunske nahije, dok će Prijestonica postati značajno saobraćajno čvorište.

„Zahvalnost dugujemo Vladi Crne Gore i Upravi za saobraćaj, jer su uspjeli da započnu projekat na koji se 30 godina čekalo“, rekao je on.

Predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović ocijenio je da je gradnja puta Cetinje - Nikšić dug „nove Crne Gore prema Staroj Crnoj Gori, jer je Stara Crna Gora vjekovima čuvala i sačuvala Crnu Goru od svih“.

„Imamo obavezu da se taj put napravi, da možemo da dođemo u Staru Crnu Goru. Neko da napravi tu vikendicu, neko da zastane i da pogleda gdje su naši korijeni. Moram da kažem da sam izuzetno srećan, posebno što imam afinitet prema Cetinjanima. Cetinje mi je, poslije Nikšića, najmiliji grad“, poručio je Grbović.

Direktor kompanije Mahanizacija i programat Dušan Đurović nada se da će njegovo preduzeće, angažovanjem svih potencijala, uspjeti znatno da skrati rok izgradnje, kako bi dionicu Cetinje-Čevo otvorili prije ugovorenog roka.

Iz Uprave za saobraćaj saopšteno je i da bi početkom jeseni trebalo da bude gotov projekat puta od Čeva do Nikšića.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018