Mobilni RTG aparat spreman za upotrebu
08.04.2020

Mobilni RTG aparat, koji je Prijestonica Cetinje donirala Opštoj bolnici „Danilo I“, instaliran je i spreman za upotrebu.

Aparat je kupljen novcem iz Programa razvoja Prijestonice Cetinje za 2020. godinu, a koštao je 38 hiljada eura.

Gradska uprava je odluku o kupovini rendgena donijela sredinom marta, nakon sjednice Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i dopisa Opšte bolnice „Danilo I“, s ciljem očuvanja i unapređenja javnog zdravlja, te omogućavanja stanovnicima Prijestonice da neophodna RTG snimanja obave na Cetinju.

Najstarija bolnica u zemlji imala je i ranije RTG aprat, ali je taj uređaj bio u kvaru. 

Podsjetimo, Prijestonica Cetinje je krajem marta, u saradnji sa kompanijom Glosarij, nabavila respirator za Opštu bolnicu, a finansirala je i angažovanje epidemiologa sa tročlanim epidemiološkim timom koji obavlja dvadesetčetvoročasovni nadzor i epidemiološku anketu sa pacijentima prije upućivanja u Dom zdravlja Cetinje i Opštu bolnicu „Danilo I“.

Podršku Opštoj bolnici „Danilo I“ putem donacija u opremi i novcu uputili su i drugi pojedinici i kompanije, pa je tako Privredni klub Cetinja obezbijedio respirator, aspirator i dva bolnička kreveta, a preduzeća „Humci“ i „Muški“ i Etno selo „Sveti Georgije“ lož ulje za grijanje.

Novac ili sredstva donirali su i apoteka „Vila“, Klub odbornika Demokrata u Skupštini Prijestonice, te preduzeća „Montell“, „Hajdana“, „Mink“ i mnogi drugi.   

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018