Na Cetinju nema zaraženih korona virusom
27.03.2020

Na Cetinju su 82 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom, dok testiranih na korona virus danas nije bilo. Muškarac koji je sinoć testiran, negativan je na korona virus, saopšteno je Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje Prijestonice Cetinje.

U Prijestonici Cetinje do sada nije registrovan nijedan slučaj obolijevanja od novog virusa.

Lokalna uprava je u saradnji sa građanima i privrednim društvima preduzela niz akcija kako bi se pravovremeno reagovalo i spriječilo širenje korona virusa.
Sve gradske ulice, prilaz Domu zdravlja i plato ispred Opšte bolnice „Danilo I“ već su dezinfekovani hlorom, a u tu aktivnost bili su uključeni Služba zaštite i preduzeće Vodovod i kanalizacija, uz asistenciju Komunalne policije i službenika OB Cetinje.

U saradnji sa kompanijom Slavisan ddd dezinfekovani su ulazi stambenih zgrada, od prvog do posljednjeg sprata, kao i podrumske prostorije u svim gradskim naseljima, kao i romsko naselje na Zagrablju.

Za 100 osoba u stanju socijalne potrebe i za osobe starije dobi podijeljeni su paketi sa osnovnim životnim namirnicama u saradnji sa Organizacijom Crvenog krsta Prijestonice i kompanijom Martex, kao i dezinfekciona sredstva koja je obezbijedila lokalna uprava. Ova aktivnost, kao i dezinfekcija gradskih ulica, biće nastavljena i narednih dana. Crvenom krstu ustupljeno je transpotno vozilo za lakše kretanje volontera i dopremanje pomoći.

Za Opštu bolnicu „Danilo I“ u saradnji sa firmom Glosarij obezbijeđen je respirator. Prijestonica je za Bolnicu kupila i mobilni RTG aparat vrijedan 40 hiljada eura, koji bi u toku naredne sedmice trebalo da bude isporučen. Za medicinsko osoblje ove zdrastvene ustanove obezbijeđen je smještaj u Domu učenika i studenata, čiji dio je za tu namjenu opremila Prijestonica Cetinje uz podršku porodice Martinović i kompanije Gornič, te uz saglasnost Ministarstva prosvjete. Objekat za smještaj medicinskog osoblja ustupio je i vlasnik „Pansiona 22“ Peja Martinović.

Humanost na djelu pokazali su i vlasnici hotela „Grand“ sa Cetinja, Etno sela „Sveti Georgije“ sa Njeguša, hotela „Monte Rosa“ sa Ivanovih korita i bivši rukometni reprezentativac Crne Gore Marko Dapčević koji su ponudili svoje smještajne kapacitete.

Komunalna policija je samostalno i u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Cetinje non stop na terenu gdje kontroliše poštovanje mjera i preporuka Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti.

Kao podrška nacionalnoj kampanji prevencije širenja korona virusa pod nazivom #ostanidoma, Prijestonica je u saradnji sa kompanijama Metropolis i DPC kreirala posebno dizajnirane bilborde za Cetinje #śedidoma i snimila video kojim se promoviše dobrovoljna izolacija i ostanak kod kuće.
 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018