Djeca Cetinja pjevaju i plešu u ritmu Evrope
11.03.2020

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan i izvršni direktor manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“ David Makević potpisali su danas ugovor o učešću cetinjskih osnovaca i srednjoškolaca na ovom muzičkom takmičenju, koje bi trebalo da bude organizovano početkom naredne godine u Podgorici.

Mladi sa Cetinja na takmičenju trebalo bi, kroz pjesmu i ples da predstave svoj grad i jednu od evropskih zemalja, Izrael ili Australiju. Zamišljena kao Pjesma Evrope u malom, manifestacija će biti emitovana u programu Javnog servisa Radio i Televizija Crne Gore.

Ovo je drugo učešće djece sa Cetinja u programu manifestacije „Crna Gora u ritmu Evrope“. Prvi put mladi Cetinjani i Cetinjanke u ovom programu učestvovali su 2017. godine.

„Ritam Evrope“ je najveće dječije muzičko takmičenje, koje ima tradiciju dužu od deset godina. Okuplja djecu osnovnog i srednjoškolskog uzrasta koja na završnoj manifestaciji izvode numeru na jeziku jedne od zemalja Evrope koju predstavljaju, odnosno na engleskom u slučaju Australije ili hebrejskom ako predstavljaju Izrael. 

Priprema djece za finalni nastup traje šest meseci. Sekretarijat za kulturu, sport i mlade organizovaće audiciju za mališane sa Cetinja u svim osnovnim i srednjim školama u saradnji sa direktorima tih obrazovnih ustanova. 

Pobjednik takmičenja određuje se sabiranjem SMS glasova i glasova žirija gradova učesnika. Grad pobjednik kao nagradu dobija sljedeće godine televizijski prenos manifestacije na nacionalnoj televiziji, a djeca grada pobjednika nagradno putovanje u zemlju koju su predstavljala.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018