Dogovorene uzajamne posjete djece sa Cetinja i Zagreba
28.02.2020

Unapređenje saradnje i razmjena iskustava, a posebno stvaranje jednakih šansi i briga o djeci iz porodica slabijeg imovnog stanja, bili su tema razgovora gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandra Kašćelana sa direktorom Gradskog društva Crvenog križa iz Zagreba Petrom Penavom.

Kašćelan i Penava razgovarali su u Zagrebu, a osim njih, sastanku su prisustvovali i voditeljica odjela za socijalno-humanitarnu djelatnost i razvoj volonterstva Gradskog društva Crvenog križa iz Zagreba Nina Tenjer, direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Oskar Huter i predstavnica Ambasade Crne Gore u Zagrebu Tonja Madunović.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje saradnje i razmjena iskustava u oblasti volonterizma kroz projekte prekogranične saradnje, te uzajamne posjete djece sa Cetinja i iz Zagreba, koja bi u toku ljeta boravila najmanje po sedam dana u oba grada. Programom bi trebalo da bude obuhvaćeno 20 djece i deset volontera.   

Gradonačelnik Kašćelan kazao je da je susret sa Penavom najava početka saradnje, te da je dogovoren okvirni plan koji će u narednom periodu biti preciziran.

„Namjera nam je da u program uključimo djecu koja su korisnici materijalnog obezbjedjenja porodice, kao i volontere koji bi im bili pratnja tokom boravka na Cetinju, odnosno u Zagrebu. Ideja je da djeca iz Zagreba borave na Cetinju u julu, a djeca sa Cetinja u avgustu u Zagrebu“, objasnio je Kašćelan. 

Prema njegovim riječima, gradska uprava prepoznaje značaj volonterskih servisa i podravlja rad volonterskih udruženja na nivou obrazovnih ustanova, u nevladinom sektoru, a posebno pri Crvenom krstu Prijestonice Cetinje.

„Prepoznati smo kao empatična sredina u kojoj se vodi računa o bližnjem, bez obzira da li je u pitanju član porodice, komšija ili neko kome je potrebna pomoć. I ovaj put u fokusu su nam djeca, jer čvrsto vjerujemo da im trebamo pružiti jednake šanse za razvoj i napredovanje. Siguran sam da će djeca koja budu uključena u program imati koristi od njega kroz sticanje novih iskustava, druženje i razonodu“, rekao je gradonačelnik Kašćelan.   

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018