Ugradnja novih podzemnih kontejnera
27.12.2019

Prijestonica Cetinje postaviće još pet podzemnih kontejnera za odlaganje otpada u istorijskom jezgru grada. Ukupna vrijednost investicije je oko 25 hiljada eura, a finansirana je sredstvima iz Programa razvoja Prijestonice za 2019. godinu.

Podzemni kontejneri biće postavljeni u ulicama Jovana Tomaševića, Vuka Mićunovića, na Balšića pazaru i na lokaciji u blizini Državnog arhiva.

Njihova ugradnja omogućiće racionalniju organizaciju i tehnologiju sakupljanja, razvrstavanja, odnošenja, obrade i odlaganja komunalnog otpada.

Prijestonica Cetinje postavila je u aprilu prvi podzemni kontejner u blizini Studenstkog trga. Pored pet danas postavljenih, Prijestonica planira nabavku još 15, koji će biti ugrađeni na lokacijama u istorijskom jezgru grada, odakle će biti uklonjeni svi klasični kontejneri.

Očekuje se da će ugradnjom ovih kontejnera gradsko Komunalno preduzeće ostvariti znatne uštede, jer će biti manja amortizacija vozila i potrošnja goriva, a povećaće se i produktivnost radnika na terenu.

Takođe, u sklopu svojih programskih aktivnosti, Javno komunalno preduzeće postavilo je na deset lokacija 12 novih kotejnera za odlaganje biljnog, kabastog i neopasnog građevinskog otpada, kapaciteta 5m3.

Cilj lokalne uprave jeste  odgovorno upravljanje otpadom i uvođenje standarda razvijenih zemalja u ovoj oblasti, ali i zaštita životne sredine i širenje ekološke svijesti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018