Kašćelan i Presker  razgovarali o realizaciji zajedničkih projekata
08.11.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan susreo se danas sa ambasadorom Slovenije u Crnoj Gori Gregorom Preskerom sa kojim je razgovarao o modalitetima potencijalne saradnje crnogorskih i slovenačkih privrednika i realizaciji zajedničkih projekata.

Gradonačelnik Kašćelan predstavio je poslovne potencijale Cetinja, afirmišući posebno oblast turizma i poljoprivrede. Govorio je i o značaju Prijestonice u istorijskom i kulturnom kontekstu, kao i o manifestacijama koje se planiraju u narednom periodu, gdje bi svoje mjesto mogle naći i kompanije iz Slovenije.  

Gradonačelnik Kašćelan i ambasador Presker posebno su razgovarali o projektima predviđenim kroz Program bilateralne razvojne saradnje između vlada Crne Gore i Slovenije.  U tom kontekstu, ambasador se interesovao za status projekata koji se odnose na izgradnju transfer stanice za miješani komunalni otpad u Prijestonici Cetinje i rekonstrukciju javne rasvjete.

Na sastanku je dogovoreno intenziviranje komunikacije o projektima iz Programa bilateralne razvojne saradnje i razgovarano o benefitima i uslovima koje oni nude. 

 

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018