Prijestonica Cetinje ponosna je na svoju princezu Jelenu
07.09.2019

Crna Gora i njena Prijestonica ponosni su na dinastiju Petrovića koja je dala nemjerljiv doprinos razvoju crnogorske države i njenoj prepoznatljivosti u svijetu, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa praunukom crnogorske princeze, a italijanske kraljice Jelene, Emanuelom Filbertom od Savoje.

„Posebni sentimenti vežu nas za našu princezu Jelenu, a italijansku kraljicu, koja je svojim humanitarnim radom i nesebičnošću, ljubavi prema staroj i novoj domovini, i narodu u obje države, postala veća od sopstvenog života i djela, i voljena decenijama poslije smrti“, kazao je Kašćelan.

On je najavio da će Prijestonica Cetinje kroz kapitalni budžet za 2020. godinu planirati novac za kupovinu parcele za proširenje novog groblja, kako bi se u jednom njegovom dijelu napravila Aleja Petrovića i tu, kada se steknu uslovi, sahranili posmrtni ostaci potomaka dinastije Petrović Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije.

Gradonačelnik Kašćelan pozvao je princa Emanuela da posjeti Njeguše, čuveno mjesto u kojem je rođen njegov čukunđed kralj Nikola i brojni crnogorski vladari, duhovni i svetovni, kao i mnogi drugi znameniti junaci.

Princ Emanuel se zahvalio gradonačelniku Kašćelanu na prijemu, navodeći da se na Cetinju osjeća kao kod kuće, te da je Crna Gora lijepa kao iz priča njegovih roditelja.

Osim princa Emanuela, u delegaciji koju je primio gradonačelnik Kašćelan bili su, među ostalima, mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, vladika Boris, predsjednik Nacionalnog instituta „Guardie di Onore di Panteon“ Ugo D'Atri i predsjednica Udruženja „Amici del Montenegro“ Maria Sata.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018