Mladi kik bokseri ponos grada
11.06.2019

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan sastao se danas sa predstavnicima Kik boks kluba „Lovćen“ koji su u prethodnom periodu ostvarili izuzetne rezultate na takmičenjima organizovanim u zemlji i inostranstvu. Kašćelan je razgovarao sa trenerom kluba Jankom Kuzmanom i takmičarima Nikolom Prljom i Ilijom Perovićem.

„Čestitam vam na izuzetnim rezultatima, na koje smo svi ponosni bilo da branite boje svoga kluba ili nastupate u reprezentaciji Crne Gore. Vaš učinak zaslužuje svaku pohvalu, jer je proizvod konzistentnog rada, odricanja i posvećenosti, koji su rezultirali brojnim medaljama i priznanjima“, naveo je gradonačelnik Kaščelan.   

On je poručio i da lokalna uprava pažljivo prati uspjehe naših sportista i da je uvijek spremna da pomogne i podrži njihove aktivnosti.    

Trener „Lovćena“ Janko Kuzman zahvalio se gradonačelniku na prijemu, navodeći da su u klubu veoma zadovoljni učinkom koji su ostvarili na dosadašnjim turnirima.

„Na međunarodnom turniru Trofej Prijestonice osvojili smo sedam zlatnih i dvije srebrne medalje i proglašeni smo za najbolji domaći klub“, kazao je on, dodajući i da su u generalnom plasmanu bili najbolji, sa naviše zlatnih medalja.

Kuzman je ponosan i na rezultate koji su borci „Lovćena“ ostvarili kao članovi reprezentacije na Svjetskom kupu koji je u maju održan u Budimpešti. Ilija Perović je u konkurenciji mlađih juniora, disciplina lou kik do 51 kilogram, osvojio zlatnu medalju, a Nikola Prlja srebrnu u konkurenciji starijih juniora, disciplina lou kik do 57 kilograma.

„Ovo je ogroman uspjeh. Nikada, da znam, na Cetinje nije donešena zlatna medalja sa svjetskog kupa. Ilija Perović je to učinio. Ove godine osvojio je svjetski, evropski i balkanski kup, prvak je države. Osvojio je zlatne medalje na Trofeju Prijestonice i na Gran prix-u u Sarajevu. I Prlja isto“, rekao je on.

Na Svjetskom kupu u Budimpešti učestvovalo je oko 3.000 takmičara iz 40 zemalja i sa pet kontineta. Kik boks klub „Lovćen“ ima oko 100 članova svih uzrasta.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018