Predsjednik Đukanović predsjedavao IV sjednicom Senata Prijestonice
04.06.2019

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović predsjedavao je IV sjednicom Senata Prijestonice Cetinje, na kojoj su usvojeni, Izvještaj o realizaciji Godišnjeg programa razvoja Prijestonice Cetinje do 31.05.2019, Izvještaj o radu Senata Prijestonice za 2018. godinu i razmotrena informacija o realizaciji pojedinih razvojnih projekata iz Godišnjeg programa razvoja Prijestonice za prethodnu godinu.

Predsjednik Đukanović naglasio je da su dva osnovna pitanja razvoja Prijestonice, kvalitetno i trajno unapređenje infrastrukture i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mjesta. U tom kontekstu ukazao je da je potrebno završiti započete projekte trajnog rješavanja pitanja vodosnabdijevanja Cetinja, prečišćavanje otpadnih voda i odlaganja čvrstog otpada, kao i racionalna rekonstrukcija puteva.

Jedan od najvažnijih preduslova za dalji razvoj grada su nova radna mjesta i razvoj proizvodnih kapaciteta, za šta je potrebno osmisliti konkretne projekte i primarno valorizovati završenu kupovinu imovine bivše fabrike Obod, kazao je Predsjednik. Cilj ovakvih projekata je da se nađu rješenja koja će preporoditi ovaj grad i pruži nova šansa žiteljima Cetinja, poručio je Đukanović.

Uz ocjenu da su ovogodišnji planirani projekti u samoj Prijestonici dobro osmišljeni, dodao je da je u ovoj fazi potrebno formirati kvalitetne i stručne timove koji će se postarati za kvalitet realizacije kako bi se koristi od tih projekata osjetile što ranije.

Sjednici Senata su prisustvovali gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, potpredsjednik Vlade Milutin Simović, ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović, ministar kulture Aleksandar Bogdanović, predsjednik CANU-a Dragan Vukčević i predsjednica Skupstine Prijestonice Maja Ćetković.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

E-GRAD
BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018