CBCG i Prijestonica Cetinje promovišu numizmatičko nasljeđe Crne Gore
17.05.2019

Gradnačelnik Prijestonice Cetinje mr Aleksandar Kašćelan i guverner Centralne banke Crne Gore dr Radoje Žugić potpisali su danas protokol o saradnji kojim će se dodatno unaprijediti saradnja i intenzivirati zajedničko djelovanje CBCG i Prijestonice Cetinje u segmentu prezentacije i valorizacije istorijskog i kulturnog nasljeđa Crne Gore iz oblasti numizmatike, te promovisanja Muzeja novca na Cetinju.

Prijestonica Cetinje će, u saradnji sa Turističkom organizacijom Prijestonice Cetinje, raditi na unapređenju i promovisanju kulturno-istorijske vrijednosti Muzeja novca, i to kroz pružanje informacija građanima i potencijalnim posjetiocima, distribuiranje promotivnih materijala, prodaju ulaznica i ostale slične aktivnosti koje bi doprinijele povećanju broja posjeta Muzeju novca. 

Protokolom je predviđeno i da Prijestonica Cetinje uključi Muzej novca u projekat „Pametan grad“, koji razvija i planira da realizuje uskoro.

Centralna banka Crne Gore će, na zahtjev Prijestonice, a u cilju realizacije protokolarnih obaveza gradonačelnika, ustupiti rezidencijalni dio zgrade Muzeja novca na korišćenje i obezbijediti upoznavanje gostiju gradonačelnika i posjetioca Prijestonice sa izložbenim prostorom i eksponatima Muzeja novca.

Takođe, CBCG će, na zahtjev Prijestonice, pružiti stručnu pomoć u realizaciji projekata iz oblasti finansijske edukacije na lokalnom nivou.

Saradnja Prijestonice Cetinje i CBCG institucionalizovana je 2017. godine kada je potpisan prvi protokol o saradnji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018