Prijestonica Cetinje preuzima realizaciju razvojnih projekata od Uprave javnih radova
13.02.2019

Prema Ugovoru, Prijestonica Cetinje trebalo bi da planira i sprovodi postupak javne nabavke u visini do opredijeljenog iznosa novca, priprema tendersku dokumentaciju i zaključuje ugovore sa dobavljačima, projektantom, revidentom, izvođačem radova i nadzorom, kao i da svakog mjeseca informiše Upravu javnih radova o obavljenim aktivnostima.

Obaveza Uprave jeste da, pored tehničke podrške, prenese sredstva u vrijednosti navedenih projekata na žiro račune odabarnih firmi za nabavku opreme, izvođanje radova, nadzor nad izvođenjem radova, izradu tehničke dokumentacije, reviziju tehničke dokumentacije, a na osnovu zaključenih ugovora i ovjerenih faktura od Prijestonice Cetinje.

Program razvoja Prijestonice Cetinje odnosi se, između ostalog, na projekte nabavke opreme za unapređenje rada javnih službi Prijestonice, izgradnje i rekonstrukcije vodovodne mreže u Prijestonici, izgradnju saobraćajnica, unaprjeđenja gradskih, lokalnih i nekategorisanih puteva, rekonstrukciju objekta nekadašnje Dječije bolnice na Cetinju, kupovina kompleksa nekadašnjeg Oboda.

Gradonačelnik Kašćelan i Nuhodžić su nakon potpisivanja Ugovora obišli gradilište gradskog stadiona, na kojem su, nakon vremenskih neprilika, nastavljeni radovi. Oni su konstatovali da je u 2019. godini potrebno pojačati dinamiku realizacije ovog projekta.

Kašćelan i Nuhodžić su obišli i lokaciju na kojoj je predviđena gradnja rezidentnog objekta za potrebe princa Nikole Petrovića Njegoša.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018