Počela sanacija rasvjete na Bulevaru crnogorskih junaka
23.12.2018

Sekretarijat za komunalne poslove i saobraćaj Prijestonice Cetinje za radove je, putem javnog poziva, odabrao i angažovao cetinjsko preduzeće „Vuja-Engineering“, a na terenu je i inženjer elektrotehnike i nadzorni organ dr Nikola Radunović.

„Problem u kontinuiranom radu solarne javne rasvjete na Bulevaru crnogorskih junaka izazvalo je oštećenje podzemnog distributivnog kabla, koji povezuje stubove rasvjete. Radi se o staroj elektro instalaciji koja nije zamijenjena kada je postavljeno solarno ulično osvjetljenje. Nakon detekcije kvarova, urađen je stručni nalaz svih nedostataka na osnovu kojeg je procijenjeno da se, u cilju kvalitetnog rješavanja problema, mora odraditi zamjena kompletnog podzemnog napojnog kabla. Sanacija ulične rasvjete na Bulevaru zavisiće u mnogome od vremenskih prilika, a prema procjeni izvođača, trajaće najmanje dvije sedmice", navode iz resornog Sekretarijata.

Solarna javna rasvjeta na Cetinju funkcioniše bez smetnji kada ima dovoljno akumulirane sunčeve energije. Problem nastaje kada se pređe na sistem napajanja iz distributivne elektro mreže.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018