Četrdeset građana Cetinja pohađa kurs italijanskog jezika
13.10.2018

Da vlada veliko interesovanje Cetinjana za učenje stranih jezika potvrđuje činjenica da se nastava održava već desetu godina zaredom, a da je za to vrijeme A1, A2, B1 i B2 nivoe kursa savladalo 500 polaznika.

Kao i prethodnih godina, kurs organizuje Sekretarijat za kulturu, sport i mlade Prijestonice Cetinje u saradnji sa Nacionalnom bibliotekom „Đurđe Crnojević“ i Zajednicom Italijana u Crnoj Gori. Ove jeseni, zbog velikog interesovanja, polaznici pohađaju dva nivoa – A2 i B1 nivo.

Predavanja su organizovana dva puta nedjeljno, ponedjeljkom i srijedom, u zgradi Francuskog poslanstva.

Cilj kursa je da polaznici usvoje osnove gramatike, obogate vokabular i samim tim nauče da se na italijanskom jeziku snalaze u vremenu i prostoru. Uz to, imaće priliku da se bliže upoznaju sa istorijom i kulturom zemlje na Apeninskom poluostrvu.

Zainteresovani građani podnosili su prijave za kurs Sekretarijatu za kulturu, sport i mlade do 29. septembra, a izbor učesnika obavljen je na osnovu odluke tročlane komisije.

Prednost među prijavljenim kandidatima imali su oni koji su završili A1 i A2 nivoe kursa, nezaposleni mladi ljudi, mladi koji aktivno učestvuju u životu zajednice, osobe u stanju socijalne potrebe, nezaposleni i osjetljive kategorije stanovništva.

Odabrani polaznici dužni su da pohađaju 80 odsto nastave, a po završetku kursa biće im dodijeljeni sertifikati o uspješnom pohađanju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018