„Ljeto u Prijestonici“ počinje večeras
11.06.2024

Prijestonica Cetinje, Turistička organizacija i Centar za kulturu sa ponosom najavljuju početak manifestacije „Ljeto u Prijestonici“, koja će brojnim sadržajima za sve uzraste obogatiti ljetnje mjesece na Cetinju.

 

Manifestacija "Ljeto u Prijestonici" je spoj raznovrsnih događaja, festivala, predstava i kulturnih i zabavnih sadržaja za djecu, a program je koncipiran uz široku saradnju institucija i organizacija sa Cetinja, te civilnog sektora i brojnih pojedinaca.

 

Program počinje večeras svečanim otvaranjem prvog pozorišnog festivala komedije i zabave u Crnoj Gori „FunFesta“ u 20 časova na Ljetnjoj pozornici. Ovaj jedinstveni događaj, posvećen smijehu i zabavi, obuhvata neke od najpopularnijih komedija iz zemlje i regiona i koncerte, a trajaće od 11. do 23. juna 2024. godine.

 

U okviru „Ljeta u Prijestonici”, ljubitelje dobre muzike očekuje koncert Crvene jabuke 5. jula na Studentskom trgu, dok je 12. jul već tradicionalno rezervisan za manifestaciju „Miris lipa i meda“ koja će se održati na Balšića pazaru. Jul završavamo sa najvećim festivalom piva u regionu „Montenegro beer fest” koji će se održati 26. i 27. jula, a u okviru kojeg će nastupiti najpoznatiji regionalni izvođači: Zdravko Čolić, Kerber, Dubioza Kolektiv, Isak Šabanović, Voyage, Buč Kesidi i Nipple People.

 

„Ljeto u Prijestonici“ biće nastavljeno i tokom avgusta i septembra - četrnaesto izdanje Internacionalnog festivala folklora „Cetinje 2024“ biće održano od 1. do 4. avgusta na Ljetnjoj pozornici, a kao i prethodnih godina na festivalu će učestvovati brojni ansambli iz regiona i svijeta. Posebno ističemo koncert Nede Ukraden 17. avgusta, Jelene Rozge 23. avgusta, Amire Medunjanin 7. septembra, zatim Susrete amaterskih horova Crne Gore, završni koncert polaznika Ljetnjeg kampa za kamernu muziku i druge događaje.

 

„Ljeto u Prijestonici” završava se gastronomskim događajima MESAP III, Riječka noć i Njeguška trpeza, koje će svim posjetiocima ponuditi autentične ukuse našeg kraja.

 

Pored pomenutih manifestacija, tokom ljeta planirani su i brojni drugi sadržaji, a detaljan program, kao i poseban program proslave 13. jula - Dana državnosti, biće naknadno objavljeni.

 

Pozivamo sve građane i posjetioce da nam se pridruže i uživaju u bogatom kulturnom i zabavnom programu „Ljeta u Prijestonici”!

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018