Prijestonica i Vlada pokrenuće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja
24.05.2024

Prijestonica Cetinje i Vlada Crne Gore pokrenuće projekat izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja i to u najskorijem roku, poruka je sa sastanka gradonačelnika Nikole Đuraškovića i premijera Milojka Spajića.

Predsjednik Vlade je istakao da je to jako dobar projekat koji će imati punu podršku Vlade Crne Gore i da će sredstva za izgradnju biti opredijeljena iz Kapitalnog budžeta.

Gradonačelnik Đurašković je informisao premijera da se rade tri studije neophodne da bi se projekat kandidovao za finansiranje, kao i da je Prijestonica obezbijedila urbanističko-tehničke uslove i uradila projektni zadatak.

Konstatovano je da bi već u junu mogli biti stvoreni uslovi da se sredstva za žičaru predvide iz budžeta. 

Tokom sastanka je naglašeno da je ovo najvažnija investicija u ovom momentu za Cetinje i da je realno očekivati da bi radovi mogli biti završeni do proslave 20 godina od obnove nezavisnosti.

Razgovarano je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima poput izgradnje nove sportske dvorane, ali i rekonstrukciji vodovodne mreže, što je decenijski problem Cetinja.

Bilo je riječi i o interesovanju stranih investitora i mogućnosti da konačno bude na pravi način valorizovan prostor Gornjeg Oboda.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018