Prijestonica Cetinje i NTO: Zajedničkim radom do unapređenja jedinstvenih turističkih potencijala Prijestonice
15.12.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković održao je danas sastanak sa direktoricom Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Anom Tripković Marković, na kojem su razgovarali o ključnim pitanjima i inicijativama usmjerenim ka daljem razvoju turizma u Prijestonici.

Na sastanku, kojem su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ana Novović i direktor Turističke organizacije Prijestonice Nikola Jablan, razmatrane su konkretne strategije za poboljšanje turističke ponude, uključujući investicije u infrastrukturu, razvoj manifestacionog i sportskog turizma, kao i proširenje turističkih kapaciteta.

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković izrazio je zadovoljstvo povodom organizovanog susreta i zahvalio se direktorici Nacionalne turističke organizacije na institucionalnoj, finansijskoj i promotivnoj podršci koju ta institucija u kontinuitetu pruža Turističkoj organizaciji Prijestonice i time doprinosi razvoju našeg grada.

Objašnjavajući ključne tačke razvojnog plana grada u oblasti turizma, gradonačelnik Đurašković je posebno istakao projekat izgradnje hotela „Lokanda“, dvoetažne podzemne garaže i rekonstrukciju Studentskog trga, koji će imati pozitivne efekte na lokalnu ekonomiju i povećati broj smještajnih kapaciteta u gradu, kao i nastavak projekta izgradnje žičare od Lovćena do Cetinja, čime će naš grad dobiti atraktivni i originalni turistički sadržaj.

Direktorica NTO Ana Tripković Marković pohvalila je rad Turističke organizacije Cetinja i iskazala ogromno zadovoljstvo radom i vizijom razvoja turizma nove gradske uprave, navodeći da se Cetinje sa svojim izuzetnim turističkim potencijalom prethodnih mjeseci našlo na stranicama najozbiljnih svjetskih medija.

Direktor Turističke organizacije Prijestonice Cetinje Nikola Jablan naglasio je važnost saradnje između lokalne samouprave i nacionalnih institucija kako bi se postigao održiv i ravnomjeran razvoj turizma i objasnio planirane projekte Turističke organizacije koji su usmjereni na valorizaciju turističkih potencijala, posebno ističući inicijativu o integralnom hotelu na Cetinju, koji bi objedinio turističku privredu Prijestonice.

Prisutni su se saglasili da će i u narednom periodu zajedničkim naporima raditi na jačanju brendiranja Cetinja kao manifestacione destinacije i time doprinijeti daljem razvoju turizma u Prijestonici i afirmaciji njenih jedinstvenih potencijala.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018