Postavljanje video nadzora u osnovnim školama “Njegoš” i “Lovćenski partizanski odred”
15.12.2023

Prijestonica Cetinje realizuje radove na postavljanju opreme za video nadzor u cetinjskim osnovnim školama, u cilju unapređenja uslova za nesmetano izvođenje vaspitno-obrazovnog procesa.

Sistem za video nadzor postavljen je u Osnovnoj školi “Njegoš”, a sljedećih dana isti će biti implementiran i u Osnovnoj školi “Lovćenski partizanski odred”.

Projekat postavljanja video nadzora pokrenut je zbog povećanja bezbjednosti učenika, zaposlenih i školske imovine, kao i prevencije vršnjačkog nasilja koje predstavlja ozbiljan izazov obrazovnog Sistema, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu.

Uvođenje video nadzora sprovedeno je uz poštovanje svih relevantnih zakonskih i etičkih standarda, kako bi se garantovalo poštovanje privatnosti i integriteta svih pojedinaca u školskom okruženju.

Bezbjednost djece i unapređenje njihovog standarda predstavlja prioritet gradske uprave Prijestonice Cetinje, a ovo je samo jedna od inicijativa kako bi se dodatno pojačale mjere sigurnosti i zaštite naših najmlađih sugrađana tokom njihovog boravka u školi.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018