Borozan: Prijedlogom Budžeta Prijestonice Cetinje za 2024. godinu predviđene subvencije poljoprivrednicima, ženama preduzetnicama i ranjivim kategorijama stanovništva
13.12.2023

Prijedlogom Budžeta Prijestonice Cetinje za 2024. godinu, koji je projektovan na rekordnih 11 i po miliona eura, planirane su subvencije za podršku preduzetništvu, razvoju poljoprivrede i najranjivijim kategorijama stanovništva.
 

V.d sekretara Sekretarijata za finansije i ekonomski razvoj Prijestonice Cetinje Savo Borozan naveo je da gradska uprava nastoji da ostvari rezultate na svim poljima ekonomskog, društvenog, socijalnog i kulturnog života u Prijestonici i razvija ambijent kakav Cetinje zaslužuje, te da je u tom smjeru i Budžet Prijestonice za 2024. godinu kreiran.
 

„Pored izdvajanja sredstava za obezbjeđivanje redovnog poslovanja i unapređenje socijalne i dječije zaštite kroz program „Vrtić za sve“, kao i naknadu troškova medicinski potpomognute oplodnje, Prijedlogom Budžeta za narednu godinu projektovana su sredstva za razvijanje servisa i pružanje podrške novim i postojećim biznisima, poljoprivrednicima, ženama preduzetnicama i svim ranjivim kategorijama stanovništva sa teritorije Prijestonice“, naveo je Borozan.
 

Po prvi put su sredstva kao podrška novim biznisma, razvoju ženskog preduzetništva i poljoprivrede planirana Budžetom Prijestonice za 2023. godinu, a za tu namjenu bilo je opredijeljeno 100.000,00 eura. S tim u vezi, tokom prethodnih mjeseci sprovedene su zakonom utvrđene procedure za raspodjelu tih sredstava, odnosno raspisani javni pozivi i potpisani ugovori sa korisnicima sredstava.
 

„Subvencije za podršku preduzetništvu i razvoj poljoprivrede, koja su prvi put bila predviđena Budžetom Prijestonice za 2023. godinu, planirali smo u još većem iznosu za 2024. godinu od 120.000,00 eura. Dodatno, ovogodišnjim Planom Budžeta planirali smo po prvi put i subvencije za najranjivije kategorije stanovništva u cilju pružanja pomoći u obezbjeđivanju osnovnih životnih potreba“, dodao je v.d. sekretara za finansije i ekonomski razvoj Prijestonice.
 

Zaključio je da sve navedene stavke Budžeta govore u prilog činjenici da je isti kreiran po mjeri svih građanki i građana Prijestonice, vodeći računa o unapređenju uslova života, njihovim potrebama i potrebama grada.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018