Gradonačelnik Prijestonice Nikola Đurašković primio malog genija Radula Perovića
11.12.2023

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković danas je organizovao prijem za Radula Perovića, nadarenog učenika prvog nazreda Osnovne škole „Njegoš“, čija izuzetna sposobnost učenja, zapažanja i zaključivanja već sada prevazilazi okvire očekivanja za njegov uzrast.

Radule Periović, iako početnik u školskom sistemu kada tek treba da usvoji pojam broja, primjenje matematičke koncepte daleko iznad nivoa njegovih vršnjaka, pa on već zna da sabira, oduzima, množi, dijeli, korjenuje i stepenuje, te pretvara decimalan broj u razlomak i obratno. Ovaj talentovani dječak zna i da broji na više jezika, kao i da čita brojeve na kineskom jeziku do milion.

Tokom prijema, gradonačelnik Đurašković je naveo da je Radulova nadarenost izvor inspiracije i izuzetno blago koje treba njegovati i podržavati, te da je ovaj dječak ponos ne samo svojih roditelja i škole, već i cijele zajednice.

„Prijestonica Cetinje će pružiti svu potrebnu podršku Radulu kako bi se razvijao u smjeru koji najbolje odgovara njegovim talentima i interesovanjima i nastaviti još snažnije da podržava djecu sa Cetinja, kao najvrijedniji resurs naše zajednice“, zaključio je Đurašković.

Gradonačelnik se posebno osvrnuo i na predanost nastavnika i osoblja OŠ „Njegoš“ koji pokazuju spremnost za razvoj potencijala ovog rijetko nadarenog učenika, ističući da su uspjesi svih učenika te škole jedna vrsta nagrade za njih i njihov rad sa djecom.

Na prijemu, kojem su prisustvovale su i Radulova majka Ena i učiteljica Vesna Knežević, gradonačelnik je ovom mladom nadarenom umu uručio tablet računar kao simboličan poklon za njegova dostignuća.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018